Sügisene kartul on kallim kui suvine

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodumaine kartul on poes jinnas.
Kodumaine kartul on poes jinnas. Foto: Liis Treimann/Postimees

Kui teised köögiviljad on sühisel poes odavamad kui suvel, siis septembris maksis kartul keskmiselt kolmandiku võrra enam kui juuni keskel.

Eelmisel neljapäeval kulus neljaliikmelisel perel nädalaks hädapärast toidukraami varudes keskmiselt 0,45 eurot vähem kui põhimõtteliselt sama menüü eest oli tulnud välja käia kolm kuud tagasi, kirjutab Õhtuleht. Kuna viiendiku ostukorvist moodustab värske köögivili, siis eeldati kohalikku kliimat arvestades siiski suuremat säästu.

Kui juunis maksis neli kilo kartuleid meie ostukorvis keskmiselt 0,66 eurot, siis eelmisel nädalal tuli välja käia kolmandiku võrra enam ehk 0,99 eurot.

Kartuliga võrreldes on tomat ja kurk märksa ootuspärasemalt käitunud ja näiteks on tomatikilo 0,23 ja kurgikilo 0,13 eurot odavnenud.  Pea kolmandiku on kukkunud valge peakapsa kilohind (juunis 0,63 eurot, nüüd 0,22 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles