ERR.ee: töötud kaaluvad uue kehvema palgaga töö ja toetuse jätkumise vahel

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötus kasvab üle Eesti.
Töötus kasvab üle Eesti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof leiab, et kui töötu võtab vastu varasemast väiksema palgaga töökoha, ei tohiks ta tööle asumise tõttu jääda ilma töötutoetustest.

Sotsiaalkomisjon hakkab vastavaid seadusemuudatusi arutama lähiajal, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Praegu kehtivate seaduste kaotab töökoha leidnu õiguse töötutele mõeldud toetustele. «See ongi inimese jaoks lõks ja otsustamise koht: paljud mõtlevad, et ma ei taha toetusest või hüvitisest ilma jääda ja sellepärast ta ei võta väikest tööotsa vastu,» selgitas Pikhof.

«Mujal Euroopa Liidu liikmesriikides on asi taoliselt reguleeritud, et inimene, kes hakkab saama väikest palka, siis selles osas proportsionaalselt tema töötuskindlustushüvitis või töötutoetus väheneb,» lisas ta.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liige, reformierakondlane Taavi Rõivas leiab, et paindlikumaks tuleks muuta täiend- või ümberõppesüsteem ning arvestada tuleks iga töötuks jäänud inimese konkreetseid vajadusi.

Nii Rõivas kui majandusminister Juhan Parts kinnitavad, et tähtis on see, kui kiiresti ja tõhusalt hakkab tööle uus töötukassa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles