RMK metsakeskuse juht: tänavu on rikkalik seeneaasta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seened.
Seened. Foto: Urmas Luik

RMK looduskeskustes toimuvad terve septembrikuu seenepäevad ja seenenäitused, esimesed ühisretked metsa tehti juba eile ning saak on tänavu rikkalik, ütles RMK Sagadi metsakeskuse juhataja Krista Keedus.

Keedus rääkis ERRi raadiouudistele, et seeneretkedel on kaasas loodust ja seeni hästi tundvad spetsialistid ning varasematel aastatel on sellised üritused väga populaarsed olnud, vahendas ERR Uudised.

«Kahjuks kukeseene ehk võib-olla isegi kõige tuntuma söögiseene aeg hakkab tasapisi otsa saama, aga praegu  on riisikad, kitsemamplid, puravikud, pilvikud – see aasta on väga hea seeneaasta, söögiseente mõttes küll kindlasti,» rääkis Keedus.
 
Keedus tuletas meelde kadunud seenevana Erast Parmasto õpetust, et inimene peaks korjama neid seeni, mida on vanemate või vanavanematega harjunud ja õppinud koos metsas korjama, sest siis on eksimise tõenäosus kõige väiksem.

Seenepäevi ja näitusi toimub septembri nädalavahetustel veel paljudes RMKga seotud kohtades ning need on külastajatele tasuta, korv ja seenenuga tuleb aga retkele suundujal ise kaasa võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles