Vaata, millised on maailma kõige hullemad ametid

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehasetööline
Tehasetööline Foto: Caro/ScanPix

Global Post reastas seitse maailma hullemat töökohta kiiritatud tehasetöölistest elevandisperma kogujani.

1. Foxconni tehasetööline
Elektroonikatootja on silma paistnud ebainimlike töötingimuste poolest, lahenduste asemel on enesetappude arvu piiramiseks paigaldatud tehastesse võrgud.

2. Fukushima tuumajaama tehnik
Maavärina tagajärjel sulama hakanud reaktori juurest evakueeriti küll teadustöötajad, ent tehnikud ja päästjad riskisid protsesse ohjata püüdes eluohtliku kiirgusdoosiga.

3. Kirjutava meedia ajakirjanik
Reporteritöö ohud tervisele Iraagis, Süürias või Põhja-Koreas on ilmsed, ent tööstress ja kehvad karjääriväljavaated kimbutavad ka arenenud riikide ajakirjanikke.

4. Põhja-Korea juhi kokk
13 aastat Põhja-Korea endisele diktaatorile Kim Jong-Ilile süüa valmistanud Kenji Fujimoto oli sunnitud riigist põgenema, sest teda kahtlustati spionaažis. Mees elab endi sõnutsi siiani pidevas hirmus.

5. Lõuna-Aafrika plaatinakaevandaja
16. augustil lasi politsei maha 34 streikivat kaevandusetöötajat, kes protesteerisid reostatud töökeskkonna vastu.

6. ÜRO saadik Süürias
Vägivalla lõpetamine käis üle jõu isegi endisele ÜRO juhile Kofi Annanile, kes positsioonilt augustis taandus. Tema järeltulija Lakhdar Brahimi sõnade kohaselt on kodusõja peatamine peaaegu võimatu.

7- Elevandisperma koguja
Thomase tööst annab ülevaate video.
 


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles