Selga proovimisel rikutakse poodides aastas sadu riideid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selga proovides lõhutud riiete kulu katab pood.
Selga proovides lõhutud riiete kulu katab pood. Foto: SCANPIX

Riidepoodides rikutakse selga proovimisel aastas sadu riideesemeid – kõige sagedamini kannatavad heledad riided, mis määritakse meigiga, ning liiga väikest numbrit proovides lähevad katki lukud ja eest hüppavad ära nööbid.

LLP Retail alla kuuluvate kaupluste Reserved, House, Cropptown ja Mohito andmebaasi haldur Helja Papp ütles, et kõige rohkem rikutakse selga proovides heledaid tooteid meigiga määrides. Seda tuleb nelja brändi 20 poe peale kokku aastas ette 100 või enamalgi juhul.

«Kui plekid ei ole väga suured, siis need on võimalik soodushinnaga ära müüa, aga proovimisel lõhutud lukkude ja rebenenud riidega rõivaid ei taheta Eestis isegi soodushinnaga osta,» selgitas Papp.

Peamiselt lähevad lukud Papi sõnul katki liiga väikseid kleite selga proovides, mis pärast enam seljast ära ei tule. «On ette tulnud ka seda, et kleit on vaja seljast ära lõigata,» ütles Papp.

Samas ei ole tema sõnul rõivaste rikkumine väga massiline ja pood on selle kuluga arvestanud. «Riiete suurused on bränditi väga erinevad ja sobiva toote leidmine käibki katse-eksituse meetodil,» rääkis Papp.

Papi sõnul kliendi käest rikutud toote eest mingit tasu ei nõuta, nii et juhtunust võib alati klienditeenindajale teada anda, kes aitab otsida uue ja sobivama toote.

Terranova Eesti tegevjuhi Kadi Maidre sõnul teevad kõige rohkem pahandust vargad, kes üritavad kääridega turvaelemente välja lõigata ja pärast parandavad augud ise kuidagi ära. «See hulk tooteid, mis varaste poolt ära rikutakse, on ikka kordades suurem, kui need, mis proovides katki lähevad.,» selgitas Maidre.

Ühes kaupluses läheb Maidre hinnangul aastal katki keskmiselt 50-100 toodet. Hooaja lõpus pannakse Terranovas kõik katkised tooted väikese soodustusega müüki ning etiketil on vastav märge. Hävitatakse vaid täiesti müügikõlbmatud esemed.

Kui aga kellelgi on soovi defektiga toode kindlasti ära osta, siis Terranovas võib soodustust küsida kuni viis protsenti, LLP Retaili poodides on antud soodustust ka kuni 30 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles