Soome lastevanemate liit nõuab energiajookide keelamist alla 16-aastastele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lastevanemate liit nõuab energiajookide keelamist alla 16-aastastele
Soome lastevanemate liit nõuab energiajookide keelamist alla 16-aastastele Foto: SCANPIX

Soome lastevanemate liit ning organisatsioon Förbundet Hem och Skola i Finland alustavad 3. septembril allkirjade kogumist petitsioonile, mille eesmärgiks on energiajookide keelamine alla 16-aastastele.

Soome lastevanemate liidu tegevjuht Tuomas Kurttila sõnas, et nende ettepanekut toetavad ka õpetajad, edastab iltalehti.fi.

«Vanemad ja õpetajad on võtnud oma südameasjaks, et riiklikul tasemel lastele energiajoogid keelataks. Lastele ei ole selliseid jooke vaja. Ühiskond peab toetama laste heaolu, mitte lapsi kahjustama,» teatas Kurttila.

Soome parlament võtab rahvaalgatusliku ettepaneku arutlusele siis, kui sellel on vähemalt 50 000 allkirja.

«Lastevanemate liidud korraldavad koolides ja lasteaedades teavitusüritusi. Need toimuvad kogu Soomes,» sõnas liidu esindaja Micaela Romantschuk-Pietila.

Ta lisas, et energiajoogid mõjutavad lapse ja noore elurütmi, muutes unekvaliteedi halvemaks ning lühendades magamisaega. Ka mõjutavad energiajoogid toitumist.

Soomes on osa poode juba varem piiranud energiajookide müüki ning seda eelkõige alaealistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles