Varane öökülm ohustab eelkõige kurki ja kõrvitsaid

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvikõrvits.
Suvikõrvits. Foto: Elmo Riig / Sakala

Öökülmad ohustavad ennekõike soojalembeseid taimi, nagu kurk, suvikõrvits ja tavaline kõrvits. Samuti on varased öökülmad ohtlikud teatud suvelilledele nagu daaliad, rääkis Eesti Maaviljeluse Instituudi taimekasvatuse osakonna vanemteadur Malle Järvan.


«Kui tõesti tuleb miinus, siis see teeb küll sellistele taimedele liiga, aga ei tahaks uskuda, et see nii vara tuleb,» sõnas ta. Eriti tähelepanelik tuleks naise sõnul olla just sellistes kohtades, kust külmavoolud tavapäraselt üle käivad: «Inimesed ka tavaliselt teavad, kus just sellised kohad on, või ka jõgede ääres käivad need külmavood üle.»

Kui kurgil on praegu kilekate ära võetud, tasuks see kindlasti külmadeks öödeks uuesti peale panna. Samuti aitab kahjusid ennetada katteloori kasutamine.

«Enamiku köögiviljadega ei juhtu mitte midagi. Ega kartulit ei suuda ka kaitsta, ja kartulil on nagunii aeg hakata kasvu lõpetama. Koduaedades juba ongi lehemädanik pealsed ära võtnud, nii et sellega ei ole probleemi. Aga just eelkõige avamaakurk,» ütles Järvan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles