Galerii: valik lilleamplite kastmissüsteeme

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodust mitmeks päevaks ära minnes, on tuleks lilleampel varustada kastmissüsteemiga, et vältida lillede kärbumist. Kastmissüteeme saab osta poest, aga neid on väga lihtne teha ka ise.

Selleks tuleb võtta pudel, lõigata põhi alt ja suruda pudelisuu mulla sisse. Kui ilma põhjata pudel täita veega, hakkab see mulda immitsema.

Sõltuvalt ampli suurusest võib panna ühe suure või mitu väikest pudelit. Immitsemise kiirust saab timmida, kui pudel korkida ning teha selle sisse auk. Auku saab vastavalt vajadusele suuremaks teha. Pudeli otsa võib panna ka poes müüdava keraamilise koonuse.

«Mina soovitan esimest korda kastmissüsteemi katsetada veel kodus olles, mitte enne ärasõitu. Siis saab timmida korgi sees olevat auku,» õpetas Hansaplanti aednik Eva Luigas. Enne kastmissüsteemi paigaldamist tuleb ampel kindlasti korralikult läbi kasta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles