Kerttu aiablogi: armurohud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõges.
Nõges. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Lugesin metsamoor Irje Karjuse raamatut «Armurohud» ja panen kirja minu jaoks oluliste taimede tervendavad omadused ja tähendused


Nõges – esindab metsiku looduse ürgväge. Tema tervistav salvamine annab julguse ja jõu. Nõgest vajab inimene, kes on põhjalikult väsinud ja nõrk. Taim annab naisele ürgväe, suurendab lihahimu ja taastab kuupuhastuse rütmi. Nõges teeb tuju heaks ja paneb seksuaalenergia voolama.

Raudrohi – mõjutab naiste suguorganeid taimes sisalduva ahhilliini tõttu. Armu- ja suguelu ergutav taim. Kasutatakse ka liigse verejooksu või valuliku menstruatsiooni puhul. Ta sobib inimesele, kes on heitunud ja nõrgaks jäänud keskkonna pealesuruvatest mõjudest, kiirest linnaelust, halvast seltskonnast. Kui keha ja psüühika on ülekoormatud. Raudrohi mõjutab vereloomet luuüdis.

Nurmenukk – sobib inimesele, kes tunneb, et keegi teda ei armasta ja keegi temast ei hooli, et ta on nii üksi siin maailmas. Ärevus vaibub ja asendub meelerahuga.

Piparmünt – puhastab, kaitseb kurja silma eest ja vähendab alkoholi mõju. Suurendab seksuaalset iha ja vastupidavust. Tugevdab südant, parandab armuelu, ergutab tundeid. Lisab inspiratsiooni ja keskendumisvõimet, tõhustab õppimist.

Saialill – suurendab õnnetunnet.

Lavendel – nukrameelsuse rohi. Selitab mõtteid, pikendab ööund, suurendab turvalisustunnet.

Meliss – teeb südame rõõmsaks. Omab noorendavat toimet. Annab jõudu ja energiat.

Võilill – päikeselill, maapealne päike. Kevadine värskus ja elu. Maa ihaleb päikese järele ja selle armastuse tulemuseks on maatäis päikeselapsi. Võilille kasutatakse armuennustustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles