Uued tooted: rasvavaba ja ananassimahlas šašlõkk, janumõõtu mahl ning prill-laua kate

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallegg

Seekord tutvustame uusi tooteid, milleks on Talleggi rasvavaba šašlõkk, Põltsamaa mahla väikepakend ja hügieeniline prill-laua kaitse.


Kanafileest rasvavaba jogurtišašlõkk

Eesti suurim linnulihatööstus Tallegg on selleks suvehooajaks toonud turule viis uut toodet, millest kõige erilisem on puhtast kanafileest rasvavaba jogurti fileešašlõkk.

Lisaks pakuvad uudseid maitseelamusi singi-suvisibula šašlõkivorstid ning soja-seesami kastmes kana poolkoivad, -tiivad ja filee. Kõik suvetooted on valmistatud ilma kunstlike maitsetugevdajateta.

Talleggi turundusjuhi Marin Lamesoo sõnul on jogurti fileešašlõkk valmistatud broileri kõige õrnemast ja kvaliteetsemast kodumaisest lihast, nimelt nahata fileest, mis viibki toote rasvasisalduse miinimumini. Ta lisas, et 100 grammi toodet sisaldab vaid 0,4 grammi rasva, mis lubab seda toodet nimetada rasvavabaks.

«Peaaegu olematu rasvasisaldus ja tarbijate seas populaarne jogurtimarinaad muudavad selle toote kindlasti selle suvehooaja üheks menukamaks šašlõkiks,» sõnas ta.

Oskar üllatab ananassimahlas šašlõkiga

Ühe omapärasema nimetusena on Oskari suviste toodete valikusse lisandunud šašlõkk ananassimahlas. «See kombinatsioon paneb inimesi esialgu kulmu kergitama, kuid tegelikult on ananassimahla marinaadina kasutamine lõunapoolsetes riikides pikkade traditsioonidega,» selgitas Oskari tootmisjuht ja lihameister Rein Visk.

Mägedepoegade šašlõkk erineb traditsioonilisest äädikašašlõkist aga marinaadivedeliku puudumise poolest. «Šašlõkk ei pea ilmtingimata olema lihatükk, mis ujub marinaadis ringi,» ütles Visk ja lisas, et šašlõkk on ikkagi eelnevalt maitseainetes laagerdatud ja sütel küpsetatud liha.

Mitmetest maitsetaimedest koosnev segu, mille buketis on basiiliku, musta pipra, valge pipra, küüslaugu ja tomati maitset, annab sea kaelakarbonaadist lõigatud lihatükkidele Viski sõnul erilise, isegi tulise meki.



Põltsamaa mahlad nüüd ka janumõõtu pudelites

Põltsamaa Felixi õunamahl ja ploominektar on nüüdsest saadaval ka 0,3-liitristes pudelites. Seni olid need mahlad müügil vaid liitristes tetrapakendites.

«Tarbijad on avaldanud soovi, et tervislikku mahla saaks osta ka käepärasemas ja mugavamas pakendis. See on eriti tähtis just suve saabudes - väikepudelis mahla on janu kustutamiseks hea käigu pealt või näiteks autosõidul juua,» ütles Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol.

Põltsamaal toodetud mahlad on säilitusainetevabad, õunamahlale ei ole lisatud suhkrut. Kauplustes on need saadaval jahelettides. Mahla soovituslik jaehind on 0,89 eurot (lisandub taara pant).

Hollandi firma ühekordsed prill-laua katted

Inimesed, kes on sunnitud kasutama avalikke tualettruume, tunnevad tihtipeale hirmu just nende räpasuse pärast. Kasutatakse erinevaid nippe, vältimaks naha ja prill-laua omavahelist kokkupuudet - astutakse prill-laua peale või laotakse tualettpaberist kate.

Ühekordsete prill-laua katete eesmärk on eemaldada inimestelt see hirm, et nad tunneksid end turvaliselt avalikes tualettides ega peaks kasutama ekstreemseid meetodeid enda kaitsmiseks.

Prill-laua katteid Clean Seat saab klient võtta välja hoidikust ühekaupa või soetada aparaadist kümnese paki, et kaasas kanda.

Katted asetatakse ühiskasutatava tualettruumi ühte kabiini, kust siis inimene saab välja tõmmata ükshaaval prill-laua katteid. Vending Machine on aparaat, mis asetatakse tualettruumide juurde, enne sissepääsu. Inimene saab lunastada ühe euro eest kümnese paki, mille mõõdud on 12x7 cm ja mida on mugav kaasas kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles