Nutika taimepoti mullakassetti pole võimalik ise uuesti täita

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšillipipra taim.
Tšillipipra taim. Foto: Click and Grow

Nutika taimepoti taimekassetti ise täita ei saa, kuna seal sees on spetsiaalne taimekasvumaterjal, mida jaemüügist kahjuks võimalik osta ei ole, ütles Triin Parvits potte müüvast ettevõttest Click and Grow.


«Ka eluea ära elanud taime kasvumaterjali uuesti kasutada ei ole võimalik, kuna see on juurtest läbi kasvanud,» möönis ta. Küll aga on võimalik osta uus kassett, mis on oluliselt odavam kui terve pott.

Kui pott maksab (ettevõtte kodulehelt ostes) 59 eurot, siis ainult kassett 10 eurot. Valida on võimalik mitme erineva taime, muuhulgas näiteks tšillipipra, minitomati või tüümiani vahel. Parvitsa sõnul on olemasolev valik ka peagi suurenemas.

«Kõige populaarsemad ongi maitsetaimed – basiilik, tšillipipar, tomat ning uus taimekassett mätashari,» ütles Parvits.

Küsimuse peale, milliseid probleeme klientidel kõige rohkem esineb, ütles naine, et nende poole pöördutakse peamiselt toote tehniliste küsimustega: «Tundub, et inimesed pole veel harjunud uudse lahendusega. Talvisel ajal pöördutakse meie poole peamiselt valgusküsimustega.»

Taimepoti pakendil on kirjas, et pott tuleks kohe alguses enne töölepanekut veebis ära registreerida. Ettevõttel on välja arendamisel lahendus, kus registreerimisel aktiveeritakse kliendikonto, mille kaudu saab siis infot taime kohta ning selle kohta, kuidas tema eest hoolitseda.

Parvitsa sõnul on toode olnud Eestis prognoositust oluliselt populaarsem ning ka mujal maailmas on müük jõudsalt edenemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles