Tööandjad hüvitaksid haigestunule vaid 50 protsenti palgast

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Tööandjate keskliit ei toeta valitsuse kava, mis mis kohustab tööandjaid maksma töötajale töövõimetushüvitist neljandast kuni kaheksanda haiguspäevani ning pakub lahenduseks väksemat päevade arvu ja 50 protsendi palga hüvitamist 80 asemel.


Tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis rääkis

Vikerraadio

uudistele, et tööandjate kulutused kasvaksid praeguse kava jõustumisel väga palju ning kuna tegemist on ulatusliku reformiga, tuleks see veel üle vaadata.

«Kava on esialgu veidi toores ja tundub, et suuremat matti üritatakse võtta tööandjate osas selles,» rääkis Kriis.

«Meie selge soov on see, et see kava tuleks üle vaadata, võib-olla ka ametiühingutega siin nõu pidada. Igal juhul on selline reform väga ulatuslik,» märkis Kriis, kelle sõnul pole nädalaga pärast kava väljakäimist midagi selgemaks saanud.

Tööandjate kohustused suureneksid Tarmo Kriisi sõnul uue haigushüvitise maksmise korra järgi 500 miljoni krooni ulatuses. «Meie enda liikmeskonnas läbi viidud küsitlus näitas, et need summad konkreetsete ettevõtete puhul võivad ulatuda 5 miljoni kroonini,» lisas ta.

Kriisi sõnul on tegemist väga suurte summadega ja selliseid kohustusi ei saa võtta väga kergekäeliselt. «Kui valitsus näitaks ette, kust on võimalik tööandjatel sellise kohustuse vastu katet või kindlustust leida, siis oleks kindlasti sellise otsuse tegemine kergem.»

Tööandjad on tema sõnul valmis arutama kõnealust kava, kui päevade arvu, mida tööandja on kohustatud hüvitama, vähendatakse näiteks kolme päeva peale. Lisaks pakub tööandjate keskliit välja, et hüvitada võiks mitte 80, vaid 50 protsenti töötaja keskmisest palgast.

Samuti märkis Kriis, et kui tööandja hakkab töövõtja tervise eest rohkem hoolt kandma, siis ei tohiks neid kulusid käsitleda erisoodustusena, nagu see praegu on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles