Nõlvak: miks peaks inimene pudelivett jooma?

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Nõlvak.
Rainer Nõlvak. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

«Ma ei näe ühtki põhjust, miks inimene peaks tarbima pudelivett,» ütles «Teeme ära!» koristuskampaania maalt merre laiendada plaaniv ettevõtja Rainer Nõlvak rahvusvahelisele veepäevale pühendatud pressibriifingul.

«Kindlasti pole pudelivesi surmav, aga plastpudelis võib ta olla tervisele kahjulik,» märkis Nõlvak. Ta selgitas, et plastile lisatakse, selleks et see pehme oleks, mürgiseid lisandeid, mis kõrgemal temperatuuril hakkavad vette imbuma.

Näiteks rannas ei tasuks kindlasti sellist vett osta. Pudelivesi ei saa olla kraaniveest tervislikum ka seetõttu, et kraanist tulev vesi läbib mitmed kontrollimised.

Nõlvaku sõnul tuleks ka linnaruumi paigutada veekraane, kust möödujad alati puhast vett saaksid. Ta imestas sedagi, et meil inimesed oma väljaheited puhtasse joogivette teevad. «Loomad ei tee seda kunagi,» sõnas ta.

Eeloleva «Teeme ära!» üle maailma leviva kampaaniaga on lubanud ühineda ka Vahemere ääres olevad riigid. Selle raames plaanib Nõlvak kaasata mere puhastamisse meresõitjaid, nii et näiteks jahimeeskond korjab vees hulpiva prahi selleks ettenähtud kilekotti, mille siis sadamas ära annab.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles