Levira muudab ZUUMtv sagedusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starmani digiboks.
Starmani digiboks. Foto: Peeter Kümmel

Digilevi võrgu haldaja AS Levira muudab ööl vastu kolmapäeva, 21. märtsi telesaatjate sagedusi, mistõttu ZUUMtv vaatajad Lõuna-Eestis ja saartel peavad tegema digiboksi või -teleri algseadete taastamise.

AS Levira teatel muudetakse 21. märtsi öösel kella 1 ja 2 vahel nelja telesaatja sagedusi. Sagedusemuutuse järel peavad tavaantenniga vastuvõetava digitelevisiooni ZUUMtv kliendid Tartu-, Jõgeva-, Põlva-, Valga-, Järva-, Viljandi-, Võru-, Saare- ning Hiiumaal tegema digiboksis või digiteleris algseadete (tehaseseadete) taastamise. Starman on kõigi nende piirkondade ZUUMtv kliente eesseisvast muutusest kirjalikult teavitanud.

Starmani tehnikadirektori Hanno Liiva sõnul on Levira-poolne muudatus tingitud kohustusest vabastada kõikjal Euroopa Liidus vastavad sagedusalad. «Telesaatjad Valgjärvel, Tartus, Orissaares ja Sauveres viiakse üle madalamatele sagedustele, mis läbivad kergemini metsi ja muid takistusi ning tagavad ZUUMtv telekanalitele parema levi,» selgitas Liiva. «Vanu sagedusi on kavas kasutada 4G mobiilsidevõrkude väljaarendamiseks.»

Sagedusmuutuse järel on vajalik digiteleri või digiboksi algseadete (tehaseseadete) taastamine, sest see puhastab vastuvõtja mälu vanadest kanalitest ja seade saab salvestada teleprogrammide uued asukohad. Juhiseid algseadete taastamiseks saab seadme kasutusjuhendist, Starmani kodulehelt http://www.starman.ee/abikeskus/zuumtv#21, klienditoe telefonil 1770 ja e-posti aadressil klienditugi@starman.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles