Ekspert annab nõu, kuidas kodust WiFi-võrku paremini turvata

PM Majandus
Copy
Sülearvuti ja internet. Pilt on illustratiivne.
Sülearvuti ja internet. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Tartu Postimees / Scanpix

Turvamata WiFi-võrk on nagu lahtine koduuks – kurjategija ei pruugi seda avada, aga kui siiski nii juhtub, tekib kahju lihtsasti. Seejuures pole inimesed ohtude eest võrdselt kaitstud, hoiatab Tele2 internetiteenuste juht Linda Marie Ormus.

Kui tihti mõtleme oma koduse WiFi-võrgu puhul turvalisusele? «Turvamata kodusele WiFi-võrgule pääsevad kurjategijad hõlpsasti ligi, mis teeb võimalikuks ka isiklike andmete varastamise. Tasub mõelda, et nii võivad ka näiteks perepildid ühel hetkel üle maailma kättesaadavad olla,» toonitab Ormus.

Sideoperaatori sõnul on nad teenuse kasutamise andmete põhjal analüüsinud seda, kes tõenäolisemalt oma seadmete turvalisusele mõtleb. «Selgub, et seadmete turvalisusele mõtlevad rohkem inimesed vanuses 35–45 eluaastat – enim turvalise interneti lahenduse valinud Tele2 kliente on just selles vanuses,» avab Ormus.

Paraku on internetiturvalisuse osas ka regionaalselt suured käärid: suurim kontsentratsioon turvaliste lahenduste kasutajaid on endiselt Harjumaal, lisas Ormus.

Viirusetõrje igasse seadmesse

Ormus selgitab, et Tele2 on klientide turvalisuse parendamiseks lisanud pakettidesse lisateenuseid: viirusetõrje ja seade Plume SuperPod, mis kaitseb kasutajat kõige levinumate ohtude eest veebis ja püüab kinni kõik reklaamid, õngitsuskirjad ning pahavara. 

«Inimene ei pea ega saagi olla igal alal ekspert. Seetõttu oleme välja töötanud lahendused, mis aitavad suurema osa turvariskidest välistada,» kinnitab Ormus. 

«Turvalisust hindavas perekonnas võiks koduse WiFi-võrgu kaitseks olla kasutusel nii Plume SuperPod seade kui ka igasse nutiseadmesse olla eraldi paigaldatud viirusetõrje,» soovitab ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles