LÕPUKS OMETI ⟩ Kütusemüüjad langetasid hindu (6)

Copy
Terminali tankla.
Terminali tankla. Foto: Margus Ansu / Tartu Postimees / Scanpix

Kui nädala alguses olid tanklaomanikud vaatamata toornafta hinnalangusele kütusehindade langetamisega äraootaval seisukohal, siis täna, 17. märtsil alandasid kütusemüüjad Circle K eestvedamisel bensiiniliitri  jaehinda 4 sendi ja diislikütuse hinda sendi võrra. 

Algselt olid diislikütuse ja bensiini hinnad Circle K-s ühe sendi võrra kõrgemad, kuid ettevõte teatas kell 10.04, et otsustas hindu täiendavalt langetada. Nüüd maksab mootoribensiini 95 liiter tanklates 1,689 eurot, mootoribensiini 98 liiter  1,729 eurot ning diislikütuse liiter 1,589 eurot. 

«Maailmaturu toornafta hinnad on alates selle nädala algusest languses, mis võimaldas Circle K-l langetada nii mootoribensiini kui diislikütuse hindu kõikides Eesti teenindusjaamades,» ütles Circle K Eesti mootorikütuste hinnastamisjuht Indrek Sassi.

Suurimaks mõjuriks on tema sõnul sel nädalal olnud USA ja Euroopa pangandussektoris toimuv, millest lähtuvalt langes toornafta hind 82 dollarit barreli kohta tasemelt 74 dollarile. Ta lisas, et diislikütuse hinna languse taga on ka kallima arktilise diislikütuse asendamine soodsama ülemineku kütusega, mille külmataluvus on kevadele sobilikult vähemalt -20 kraadi.

Eesti kapitalil põhinev kütusefirma Olerex langetas moorotibensiini hinda hommikul kolme sendi võrra, kuid kell 11.42 kinnitas, et ka nemad on langetanud hinda teiste kütusemüüjatega samapalju. 

«Eesti turg on mootorikütustega hästi varustatud. Suurem osa kütust imporditakse Eestisse pikaajaliste tarnelepingute alusel, mis toimivad häireteta. Venemaalt ei tarni kütust mitte ükski enesest lugu pidav Eesti kütusemüüja,» teatas Olerexi esindaja pressiteate vahendusel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles