Kas Sinu tulekustuti on töökorras?

Tamrex OÜ
Copy
Foto: Tamrex OÜ

Kui sul on korralik tulekustuti ja oled seda usaldusväärses tuleohutusettevõttes kontrollida lasknud, võid üsna kindel olla, et hädaolukorras sinu seade rakendub.

TAMREXist on 45 aasta jooksul käinud läbi rohkem tulekustuteid kui kusagilt mujalt. Me oleme näinud kõike. Seetõttu soovitame alustada õigesti: soetada väga hea tulekustuti ning käi seda ettenähtud aegadel kontrollimas ja hooldamas. Nii toimides hoiad kokku oma aega ja raha, tagades samal ajal pere ja kodu ohutuse.

TULEKUSTUTIKONTROLL: ainult haamrilöök on linnalegend

On rohkesti pisiasju, mis jäävad kogenematule ja asjatundmatule pilgule märkamatuks. 

Foto: Tamrex OÜ

Näiteks on odavate tulekustutite sage probleem on manomeetri valenäidud. Tulekustuti manomeetri osuti on rohelises alas ja viitab ettenähtud rõhu olemasolule, kuid asja uurides selgub, et näidiku osuti on kinni kiilunud ega liigu paigast ka siis, kui see seadme küljest lahti keerata. Rõhuta tulekustutist ei tule pulbrit välja.

Mõnel sellistest tulekustutitest saab rõhku kontrollmanomeetriga mõõta, teisel mitte. TAMREXis suunatakse viimased hooldusesse, kus toiminguid on rohkem ja teenuse hind kallim. Kui aga minna sellise tulekustutiga sinna, kus puuduvad nii tootja kontroll- ja hooldusjuhend kui ka oskused ja teadmised, antakse sellele legendaarne haamrilöök ja seade saab peale uue kontrollkleebise, justkui kõik oleks korras. Nüüd on teil kontrollid tulekustuti, mis tegelikult ei tööta.

Koostöö usaldusväärse tuleohutusettevõttega tagab tulekustuti töökindluse

„Meie pikka ja järjepidevat kogemust võib usaldada. Me ei anna kliendile tagasi tulekustutit, mille töökorras me ise kindel ei ole,“ ütleb TAMREXi tuleohutusosakonna juhataja Margus Oberschneider. Ta lisab, et autos, laevas ja mujal keerulisemates tingimustes hoitavat tulekustutit tuleb igal aastal kontrollida. Samas sisetingimustes hoitavat seadet peab spetsialistile ülevaatamiseks iga kahe aasta järel tooma. Perioodilisse hooldusesse tuleb TAMREXi tulekustutid tuua iga 10 aasta järel. Teiste tootjate tulekustutitel võib see välp lühem olla, mis sageli nende omanikke pahandab. Samuti tuleb tulekustuti hooldusesse tuua, kui seda on kasutatud või on sealt muul põhjusel pulbrit välja tulnud.

Oberschneider: ära osta endale probleeme, isegi kui odavalt pakutakse

„Vahel näeme õnnetuid kliente, kes on hädas oma soodsa tulekustutiga, mille kvaliteet on küsitav, tööle rakendumine ebakindel, efektiivsus minimaalne ja kontrollimine vahel suisa võimatu. Selle tootega ostab klient endale hulga probleeme, pahameelt, edasi-tagasi käimist ning lõpuks ka suuremaid väljaminekuid. Tavaliselt selgub, et perioodilist hooldust tuleb sellele võrreldes TAMREXi pulberkustutiga kaks korda sagedamini teha (sest tootja on õhemast metallist valmistatud kesta tõttu nii ette kirjutanud), samuti manomeetri probleemid, rõhu mõõtmise keerukus jms,“ loetleb tuleohutusosakonna juhataja.

Niisiis soovitab Oberschneider viia koju parimad tulekustutid ja käia neid mõnes asjalikus tuleohutusettevõttes kontrollimas. „Ega asjata öelda, et ma pole nii rikas, et osta odavaid asju. Sama hästi võiks öelda, et mul pole nii palju aega, et osta odavaid asju,“ tõmbab Oberschneider teise paralleeli.

Tule TAMREXisse, soeta preemium sarja pulberkustutid autosse, koju ja suvilasse. Need on töökindlad ja kestavad kaua. Lisaks kontrollime ja hooldame juba olemasolevad tulekustutid.

Copy
Tagasi üles