Postimehe e-ostukorv: juust ja või on läinud soodsamaks

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Toiduhinnad olid teenuste hindade järel teisel kohal.
Toiduhinnad olid teenuste hindade järel teisel kohal. Foto: Elmo Riig

Kui mõni aeg tagasi kirjutasime eesootavast piimatoodete hinnalangusest, siis tänases ostukorvis on sellest esimesi märke – kilo juustu saab üle pika aja taas kätte viie ja poole euroga.

Piimatöösturitel on laod ekspordiks mõeldud võid ja juustu täis ning selle realiseerimisaeg läheneb. Seetõttu prognoositi kevadeks nende hindade alanemist, seda orienteeruvalt märtsis-aprillis.

Barbora e-poes on juba täna kahte sorti juustu võimalik osta kuue euro eest kilo, täpsemalt hinnaga 5,58 eurot.

Ka või kilohind on langenud alla kaheksa euro nii Barboras kui ka Prismas. Rimis on või hind mõnikümmend senti üle kaheksa euro. Selveris on kampaaniahinnaga või 9,94 eurot kilo.

Püsivalt suured hinnakäärid on punase kala hinnas: soodsaimad beebiforellid saab Barborast 5,99 euroga kilo. Selveris tuleb roogitud forelli eest maksta kaks korda rohkem ning Prismas ja Rimis veelgi enam. Rimi e-poes ei olnudki roogitud kala, vaid ainult filee.

Tarbijate hinnatundlikkust arvestades on kõigi nelja jaeketi e-poed varustatud odava kohviga, kuid ka selle osas ilmneb mitmeeurone hinnaerinevus. Kalleim odavkohv on Selveris ning odavaim Prismas.

Koos punase kalaga tuli seekord soodsaim Postimehe e-ostukorv Barborast, kokku 78,68 eurot. Prisma ostukorv oli hinnalt järgmine, kuid juba üle viie euro kallim – 84,31 eurot. Rimi ja Selver olid Prismast juba kümme eurot kallimad. Vahe odavama ja kallima e-ostukorvi vahel oli 17 eurot.

E-ostukorvi hinnad on võetud kõigist poodidest kindlal ajahetkel ja päeva jooksul tehtud muudatusi hindades jooksvalt ei arvestata. Arvesse on võetud ka sooduspakkumised. Lähtutakse kõige soodsamast hinnast ja kauba saadavusest. Kui odavaima hinnaga kaup on otsas, võetakse ostukorvi hinnalt järgmine sarnane toode.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles