Kristallteraapia kogemus: lamasin veneaegse teki peal, kive täis

PM Majandus
Copy
Kristallid. Pilt on illustratiivne.
Kristallid. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees / Scanpix

Koolitaja Kati Torim rääkis ETV saates «Hommik Anuga», kuidas ta aastaid tagasi kristallteraapiat külastas, kuid sealt abi ei saanud.

Saates räägiti sotsiaalsest survest olla ideaalne ja jutuks tuli ka eneseabikoolitustel osalemine. «Võin isiklikust kogemusest öelda, et olen kõik need läbi käinud,» ütles Torim.

«Terapeudid teevad su tšakrad lahti. Tšakrad on energiakanalid. Nad ei räägi sulle ajajuhtimisest, stressijuhtimisest ja emotsioonide juhtimisest, mida tegelikult oleks enesejuhtimises vaja, vaid nad ütlevad, et ma teen su tšakrad lahti,» selgitas Torim.

Ta rääkis, et kuna paljudel terapeutidel pole oma kabinetti või kutsetunnistust, siis tehakse vastuvõtte kodus.

Teraapiast polnud kasu

Torim kirjeldas, kuidas käis kristalliteraapias: «Ta pani mind oma suure toa diivani peale. Laotas mu pikali. Ma olin seal topi väel.»

Seejärel laoti talle kivid peale ja öeldi, et kristallid imevad tšakratest halva energia välja. Siis paluti tal tund aega lamada. Terapeut läks ise teise ruumi kohvi jooma.

«Mina olin seal suure toa diivani peal, kive täis. Mingi kare tekk oli peal. See vana, veneaegne punane tekk,» kirjeldas ta. Teki all hakkas ta nahk sügelema. Tunni aja pärast tuli terapeut tagasi ja küsis: «Noh, toimis või?»

Tema hinnangul polnud kristallteraapiast kasu. Ta möönas, et oleks pidanud abi otsima vaimse tervise spetsialistidelt. «Järjekorrad on väga pikad päris spetsialistide juurde.» Tema kogemuse järgi on need 8 kuni 12 kuud. Seetõttu otsitakse vaimse tervise abi sotsiaalmeediast, kust leiab inimeste kontakte, kes alternatiivse teraapiaga tegelevad.

Kati Torim viib läbi enesejuhtimise koolitusi ja vestlusõhtuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles