Sotsiaalministeerium: alkoholi tarvitamine on taas tõusuteel

PM Majandus
Copy
Alkohol kaupluses. Pilt on illustratiivne.
Alkohol kaupluses. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Ministeeriumi esindaja sõnul on alates 2019. aastast alkoholi tarbimine ja sellest tingitud kahjustused Eestis taas tõusuteel.

Eelneva kümne aasta jooksul toimus Eestis alkoholi tarbimise vähenemine, peale kümnendi lõppu toimus ühiskonnas aga järsk pööre, kirjutab ajaleht Pealinn.

Peale seda on alkoholi kogutarbimine ühiskonnas taas kasvama hakanud.

«2021. aastal jätkus alkoholist tingitud surmade arvu kasv,» rääkis sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik Brigitta Õunmaa. «Nii registreeriti tol aastal alkoholi tarvitamisest põhjustatud haiguste tõttu 695 surma, mida on 76 võrra rohkem kui aasta tagasi. See on viimase 13 aasta kõrgeim näitaja ja võrreldav 2008. aasta surmade arvuga. Alkoholist tingitud surmad moodustavad kõikidest surmadest kokku lausa kümme protsenti.»

«Alkoholismi ja teiste sõltuvuskäitumiste kasvu hakkasime nägema juba Covidi-pandeemia alguses.»

Sotsiaalministeeriumi andmetel on kõige rohkem alkoholi tarvitamisest põhjustatud surmasid tööealiste inimeste hulgas, vanuses 45–64.

Avatud Lootuse Fond juhatuse liige Liis Borissenko sõnul on alkoholi tarvitamise kasvu põhjusteks majanduslangus ja koroonakriis. «Alkoholismi ja teiste sõltuvuskäitumiste kasvu hakkasime nägema juba Covidi-pandeemia alguses,» ütles Borissenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles