Mullu sai Tallinna ühistranspordis viga üle 30 inimese

PM Majandus
Copy
Tramm Tallinna liikluses. Pilt on illustratiivne.
Tramm Tallinna liikluses. Pilt on illustratiivne. Foto: Joakim Klementi / Postimees / Scanpix

Eelmisel aastal oli Tallinnas korduvalt juhtumeid, kus ühistranspordis reisijad said viga. Õnnetuste arv muutub hooajati, kuid õnnetuste taga on tavaliselt mitu komponenti, kirjutab ajaleht Pealinn.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) liiklusjärelevalvetalituse juht Taavi Kirss ütles, et üks põhjus on liikluses tavapärane olukord, kus autod reastuvad järsult üksteise ette. Õnnetusi põhjustavad ka ootamatult autoteele astuvad jalakäijad, kelle tõttu on bussijuhid sunnitud tegema äkkpidurduse.

«Või siis sõiduridasid vahetavad autod, kui nad asuvad ühissõidukist vasakul pool ja tahavad minna parempöördesse, siis nad aina rohkem ja rohkem lõikavad ühissõiduki nina eest parempöördesse ja need on olukorrad, mida ei ole võimalik ette näha,» lisas Tallinna linnatranspordi esindaja Imre Speek.

Vahel on õnnetustes süüdi ka reisijad ise, kes bussiga sõidavad. Oluline on, et ühistranspordis olles tuleb postitest kinni hoida, selgitas Speek.

«Tänapäeval on jällegi see, et nutitelefon on kõige tähtsam asi. Tihtipeale on mõlemas käes sõitjal käekotid. Kui inimene ennast kinni ei hoia ja kui samal ajal juhtub toimuma äkiline pidurdus, siis on ränk kukkumine vältimatu,» nentis Speek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles