Moller Auto: maasturid jäävad tõenäoliselt Eestis enim müüdud autodeks (1)

BNS
Copy
Volkswagen T-Cross.
Volkswagen T-Cross. Foto: Moller Auto

Automüüja Moller Auto Baltikumi tegevdirektori Izida Gerkena sõnul on piirkonna ostjate jaoks jätkuvalt populaarseim valik maastur.

«Ma arvan, et see suundumus jääb muutumatuks ja nõudlus seda tüüpi autode järele on jätkuvalt suur – seda mitte ainult nende sobivuse tõttu linnas ja maal sõitmiseks, vaid ka nende suure mahutavuse, mugava istumisasendi ja nähtavuse tõttu maanteel,» selgitas Gerkena pressiteates.

Populaarsed linnamaasturid moodustasid enam kui 60 protsenti mullu Moller Auto  Eestis müüdud masinatest. Enimmüüdud mudel oli Volkswagen T-Cross, mille kannul olid tihedalt Volkswagen Tiguan ning T-Roc.

Gerkena sõnul kavandatakse uute autode soetamist üldjuhul vastavalt turutrendidele ja kohandatakse vastavalt vajadustele – näiteks perekonna kasvu tõttu või eelistatakse säästlikke ja keskkonnasõbralikumaid liikumisvahendeid. «Kuna Euroopa Liit liigub kliimaneutraalsuse suunas, suureneb keskkonnasõbralike autode tootmise tähtsus veelgi. See muudab inimeste liikumiskäitumist ja ärikeskkonda ning paneb tootjaid uusi, uuenduslikke lahendusi välja töötama,» märkis Gerkena.

Ta lisas, et üleminekut keskkonnasäästlikumale liikuvusele saavad riigid stimuleerida toetuste näol. Toetused mõjutavad Gerkena hinnangul otseselt ostuotsust, mistõttu tuleks neid mitte ainult säilitada, vaid ka suurendada või vähemalt hakata pakkuma ka juriidilistele isikutele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles