Nõmme turu parklat alates esmaspäevast enam üle tunni kasutada ei saa

PM Majandus
Copy
Nõmme turg.
Nõmme turg. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees / Scanpix

Alates esmaspäevast, 16. jaanuarist on Nõmme turu parklas lubatud parkimiskellaga parkida kuni üks tund. Parkimise piirang kehtib iga päev kell 7.00 kuni 19.00.

Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri ütles ajalehele Pealinn, et Nõmme turu parkimiskorraldusega polnud rahul nii kauplejad kui külastajad. «Praegune parkimiskorraldus võimaldab turu parklas pikaajalist parkimist. Seda kasutavad aktiivselt kelgutajad, kergliiklejad ja piirkonna elanikud. Turu avamisaegade väliselt on see loomulikult lubatud, aga lahtiolekuaegadel on parkla mõeldud eelkõige turulistele,» selgitas Kuri.

Peale ühe tunni täitumist parklat uue regulatsiooni kohaselt enam kasutada ei saa. Selleks puudub ka tasulise parkimise võimalus, kinnitas Tallinna linna esindaja Postimehele.

Nõmme linnaosa Facebooki lehel teatas linnaosa esindaja, et muudatus on vajalik, et saavutada parem ligipääsetavus turule nii külastajate kui kauplejate jaoks.

Mida arvavad turu kasutajad?

Linna otsus on tekitud linnaosa Facebooki lehel arutelu. Postituse all oli täna ligi 40 kommentaari.

«Turu seisukohast tundub otsus õige, kuid Nõmme keskuses on parkimisega viimasel ajal eriti nadiks läinud. Ma saan aru, et see on turu parkla, kuid ka ainuke suurem avalik parkla kus üldse parkida, kui on soovi minna Nõmmel kohvikusse, sööma, Selverisse, sest ennem oli tuletõrjemaja taga suur parkla, kuhu minagi varasemalt eelistasin auto jätta, seda pole enam, sest sinna ehitati maja,» kommenteeris Facebooki lehel Kristina.

Otsusega polnud samuti rahul postitust kommenteeritud Tiit. «Veel üks tagaselja otsustatud meede, kuidas kogukonna turgu ja kokkusaamise kohta välja suretada. Siis võite purskkaevu, kohviku, jäätisemüügi ja istumise kohad ka ära likvideerida, sest selleks niikuinii aega ei jää. Vaadake ikka suuremat pilti ka. Sellise nõuka stiilis ärakeelava parkimise «korraldamisega» visati ju laps koos pesuveega välja,» kirjutas Tiit.

Postituse all vastas talle Nõmme linnaosa esindaja, kes linnaosa Facebooki kontot haldab: «Nõmme turu parkimiskorralduse probleem on kestnud juba pikemat aega ning seda on välja toonud nii külastajad, Tallinna turgude juhataja kui ka kauplejad.»

Kuid oli ka neid, kes on uue parkimiskorraldusega rahul. «Mina jälle arvan, et see on õige tegu. Seda parklat kasutavad ju pigem kergliiklustee kasutajad ja mina isegi ei trügi enam sinna, sest turu külastaja jaoks kohti lihtsalt pole (suveperioodil). Tunniga käin alati ilusti turul ära,» kommenteeris Kristi.

Teele oli tema arvamusega nõus. «Olen jätnud turule minemata, eriti sealsetel tippaegadel, sest ei soovi tiirutada ja kohta otsida. Väljasõit sealt on niigi peavalu omaette,» teatas ta.

Nõmme turg asub Tallinnas, Nõmme linnaosas aadressil Turu plats 8 ja on avatud E-L kl 9-18 ja P kl 9-17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles