Kasutatud Toyota: milline mudel valida?

Copy
Foto: Pexels

Sõiduvahendi otsinguil pööratakse pilk aina sagedamini teise ringi masinate suunas ja see on ka igati mõistlik - autod on ju kestvuskaup, mis on projekteeritud ja ehitatud vastu pidama aastakümneid.

 

Ent nagu kõigega siin silmas, võib ka autol ja autol olla üüratu vahe. Järelturult omale transpordivahendit soetades on hea teada, milliste tootjate autod on teistest kvaliteetsemad ja vastupidavad.

Üks selline automark on Toyota. Kasutatud Toyota puhul pole küsimuseks kas osta Toyota, vaid hoopiski milline Toyota mudel osta. Katsume allpool lühidalt Toyota mudelid potentsiaalsete kasutajate kaupa ära lahterdada.

Toyota Yaris, Aygo ja C-HR

Need mudelid on oma mahult väikeautod. C-HR on küll veidi tõstetud kliirensiga, kuid muus osas on tegemist igas mõttes kompaktautoga. Kõik kolm mudelit sobivad ideaalselt linnaautoks üksikule inimesele, pensionipõlve nautivale vanapaarile või ka ühe lapsega perele. Yaris, Aygo ja C-HR on kompaktsed ja kerged, säästlikud ja mõistlike ülalpidamiskuludega.

Nooremad eksemplarid on saadaval nii bensiini- või sama kütusega kombineeritud hübriidmootoriga. Veidi vanemaid mudeleid võib leida ka diiselmootoriga. Kui autoga tehakse enamasti lühikesi linnasõite, siis võiks vaadata hübriidmootoriga mudelit. Kui otsad on pikemad ja kulgevad pigem maanteel, võib kaaluda ka diiselmootorit. Mõlemal juhul on tegemist piisavalt särtsaka jõuallikaga, et tulla kergekaalulise masina liigutamisega hõlpsasti toime.

Varustuse osas on Toyota alati pigem konservatiivne - kõik vajalik on olemas ja töötab suurepäraselt, aga ekstravagantsusest on teadlikult hoidutud. Kõigi kolme mudeli juhitavus on eeskujulik ning vaatamata väikesele massile ei muutu nad ka libedatel teedel ebastabiilseks.

Sõiduruum on kompaktsõidukile omaselt ahtake, aga kindlasti mitte ahistav. Kui jätta Aygo kõrvale, siis Yarise ja C-HR pagasiruumi mahuvad kenasti ära nii lapsekäru kui reisikotid.

Toyota Auris ja Corolla

Auris ja Corolla on sisuliselt sõsarmudelid ja mõlemad liigituvad väike-keskklassi autoks. Need autod on kuldne kesktee sõna otseses mõttes: äärmiselt praktilised ja vastupidavad ning sobivad nii linna- kui maanteesõiduks.

Auris ja Corolla on ideaalne valik lastega perele. Neid on soodne pidada ja hooldada. Neil on võimekad, kuid mitte ülemäära janused jõuallikad. Universaalkerega mudeli pakiruum on tagumise istmerea kokku pakkimisel piisavalt mahukas, et vedada kauplusest koju televiisor või pesumasin.

Tagumises istmereas jagub ruumi kolme põngerja mahutamiseks. Kui millegi kallal norida, siis ehk vaid seda, et esimeses istmereas on istmepõhi tsipa lühike ja ei paku jalgadele piisavalt tuge ning pikematel sõitudel jääb juhi istmik veidi kangeks.

Toyota Avensis, Camry ja RAV4

Veidi kogukamatele inimestele või teismeliste lastega perele on Toyota mudelivalikus pakkuda ka mahukamaid ja grammike luksuslikumaid sõidukeid.

RAV4 on müüginumbrite poolest olnud edetabelite tipus juba kümmekond aastat ja seda igati õigustatult - tegu on nägusa ja usaldusväärse SUVga, millega on mõnus kulgeda nii maanteel kui linnatänavail. Kõige uuema RAV4 jõuallikad baseeruvad bensiinimootoril või sellega kombineeritud hübriidajamil. Vanemaid RAV4 mudeleid pakutakse diiselmootoriga, mis on tuntud oma äärmusliku töökindluse poolest.

Avensise kolmanda põlvkonna tootmine sai alguse aastal 2009 ja see lõppes 2018. Sellesse ajavahemikku mahtus kaks mudelivärskendust 2012. ja 2015. aastal. Valikus olid sedaan- kui ka universaalkerega autod, mida viisid edasi nii bensiini- kui ka diiselmootorid.

2018. aastal tuli Toyota välja oma legendaarse vastupidavuse poolest tuntud Camryga. Camry on saadaval ainult sedaanina ja bensiinil baseeruva hübriidmootoriga. Nii Avensis, kui eriti Camry, on Toyota mudelivaliku luksuslikumas skaalas, sest pakuvad rohkelt ruumi ja sõidumugavust.

 
Copy
Tagasi üles