Eurostat: mullu hakkas turismireiside arv EL-is pandeemiast taastuma

BNS
Copy
Turistid Palma de Mallorca rahvusvahelises lennujaamas.
Turistid Palma de Mallorca rahvusvahelises lennujaamas. Foto: IMAGO/Chris Emil Janssen

Eurostati avaldatud andmetest selgub, et 2021. aastal toimus turismireiside osaline taastumine – Euroopa Liidu (EL) 27 liikmesriigi elanikud tegid 879 miljonit vähemalt ühe ööbimisega turismireisi, mida on 23 protsenti rohkem kui 2020. aastal, mil tehti 713 miljonit reisi.

 

Möödunud aasta reisid oli siiski alla 2019. aasta pandeemiaeelse taseme, mil tehti 1,1 miljardit turismireisi, selgub Eurostati andmetest.

Möödunud aastal moodustasid reisid teistesse EL-i riikidesse 12 protsenti kõigist turismireisidest. Liidust väljaspool asuvate sihtkohtadega reiside arv moodustas vaid 3 protsenti kõigist turismireisidest.

Veedetud ööde poolest kipuvad sisereisid olema ka keskmiselt lühemad kui välisreisid. Siseturismi ööde osatähtsus veedetud ööde koguarvust oli 2021. aastal 73 protsenti, 2020. aastal oli see aga 76 ja 2019. aastal 58 protsenti.

Aastaga taastus ka isiklikkel eesmärkidel tehtud reiside arv – 80 protsendini pandeemiaeelsest tasemest. Tööalaste reiside arv taastus aga mõne võrra vähem, moodustades pandeemiaeelsest tasemest 55 protsenti. Ärireiside vähene taastumine võib näidata ka püsivamat üleminekut kaug- või hübriidtööle. 2021. aastal moodustasid töölähetused 8 protsenti kõikidest reisidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles