Alexela kahekordistab elektriautode laadijate arvu

BNS
Copy
Elektriauto Hyundai Ioniq 5. Pilt on illustratiivne.
Elektriauto Hyundai Ioniq 5. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Eestimaine energiaettevõte Alexeka kahekordistab järgmisel aastal avalike laadimiskohtade arvu 70-lt 140-ni.

Laadijad paigaldatakse enam kui 40 uude asukohta, millest kolmandik on nii kiirlaadijad kui ka superlaadijad võimsusega kuni 300 kW.

Alexela juhatuse liikme ja elektromobiilsuse valdkonna juhi Alan Vahti sõnul on laadimisvõrgustiku laiendamine vajalik, et toetada keskkonnasõbraliku liiklemise kasvu.  Alexela plaanib Eesti laadimistaristut täiustada maanteedel kuni 300-kilovatiste superlaadijate paigaldamisega.

«Pakume klientidele neile harjumuspärastes peatumiskohtades võimalust laadida elektriautot ning samal ajal osta oma lemmikjooki ja toitu,» rääkis Vaht.

Rahvusvahelise Energiaagentuuri tänavuse raporti andmed näitavad, et suur osa elektriautode laadimistest toimub kodus ja töökohas. «Põhjus, miks ligi 70 protsenti laadimistest leiab aset kodus ja töökohas, on seotud asjaoluga, et autot ongi mõistlik laadida ajal, mil see nagunii parklas seisab,» iseloomustas Vaht energiaagentuuri välja toodud trendi.

Kodus laadimisel kulud kompenseeritakse

Vaht lisas, et Alexela loodavad lahendused võimaldavad kodus laadida ka tööandja elektriautot, mille korral esitatakse laadimise arve ettevõttele ning Alexela kompenseerib kodumajapidajale tema elektrikulud. Samuti on võimalik laadida isiklikku elektriautot tööl, kus laadimise eest esitatakse arve töötajale ning tööandjale kompenseeritakse elektrikulu.

Alexelal on 70 avalikku laadimiskohta, millest 29 on kiirlaadimiskohad ja 41 mitmetunniseks laadimiseks mõeldud poolkiired laadijad. Järgmisel aastal plaanib energiaettevõte jõuda 140 avaliku laadimiskohani, millest 60 saavad olema kiirlaadijad ja 80 poolkiired laadijad.

Alexela on eestimaine rohenovaator, tegutsedes peamiselt energeetika valdkonnas, arendades jätkusuutlikku tanklavõrgustikku läbi biometaani, LNG, elektri ja lähitulevikus vesiniku tankimisvõimaluse loomise. Alexela on ka energiakaubamaja, müües unikaalse valikuna elektrit, maagaasi ja ballooni- ning mahutigaasi ja pakkudes oma tanklates autokütuseid. Ettevõttel on ka 39 mugavuspoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles