HEA UUDIS ⟩ Kütusemüüjad langetasid hinda

Copy
Circle K tankla
Circle K tankla Foto: Tairo Lutter / Scanpix

Maailmaturu valmistoodete hinnalangusest lähtuvalt langetasid kütusemüüjad  Circle K  algatusel täna mootorikütuste liitrihinda kuue sendi võrra, nii bensiini 95 kui diislikütuse uus jaehind on 1,699 eurot liitri kohta.

«Maailmaturu valmistoodete hinnad on viimase nädala olnud languses, mis võimaldas Circle K-l alandada nii mootoribensiini kui diislikütuse jaehinnad viimase üheksa kuu madalaimale tasemele. Nii soodsat kütusehinda nägime Eestis viimati märtsi alguses,» lausus Circle K Eesti mootorikütuste hinnastamisjuht Indrek Sassi pressiteates.

Tema sõnul on maailmaturu hinnalanguse taga majanduse nõrk väljavaade, mis kaalub üles võimalikud tarnete vähenemised. «Kuigi jätkuvalt valitseb ebakindlus, milline saab olema Vene naftasanktsioonide mõju ja kuidas mõjutab nõudlust Hiina Covid-19 piirangute leevendamine ning keskpankade rahapoliitika, on ebakindlus eesoleva majanduslanguse osas üks suurimaid mootoribensiini ja diislikütuse sisseostuhinna mõjutajaid,» selgitas Sassi.

Mootorikütuse hindasid langetati ka Neste tanklates. Neste turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste kommenteeris BNSile, et ostuhinna langusest tulenevalt langetati hindu Neste jaamades bensiinil ja diislikütusel 6 senti liitri kohta.

AS Alexela juhatuse liige Tarmo Kärsna kommenteeris BNSile, et ka nende teeninindusjaamade kütusehinnad langesid. Alexela teenindusjaamades on bensiini ja diisli hinnad pärast tänast hinnalangust samuti 1,699 eurot liitrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles