Politsei hoiatab uue postipakkidega seotud petuskeemi eest (2)

Copy
Postipakk.
Postipakk. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ida-Harju politseijaoskonna ennetusspetsialist Mari-Liis Mölder ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et pettuste suhtes peab alati olema valvas, sest uusi skeeme leiutatakse üleöö ja kunagi ei tea, millise uue petuskeemiga meid tüssata üritatakse.

Viimasel ajal on hakanud levima skeem, kus inimese telefonile saadetakse sõnum, et postipaki kohaletoimetamisega on tekkinud probleem. Sõnumi juures on ka link, kuhu tuleks raha maksta.

«Kui see link avada, siis sealt küsitakse Smart-ID koode ja nii avaneb võimalus pääseda ligi inimeste andmetele,» lausus Mölder. Ta lisas, et juhtumeid, kus inimesed on väga suurtest summadest ilma jäänud, on olnud palju.

Jõulude ajal proovivad kurikaelad ohvritel nahka üle kõrvade tõmmata ka annetusena näivate kampaaniatega. Mölder soovitab enne annetuse tegemist endale selgeks teha, kas annetust koguv organisatsioon üldse olemas on.

«Armastanaidata.ee lehel on usaldusväärsed organisatsioonid välja toodud. Meie soovitame oma annetusi saata usaldusväärsele organisatsioonile,» toonitas Mölder.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles