Torm on katkestanud mõne sihtpunkti lennuühenduse Tallinnaga

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinna lennujaam
Tallinna lennujaam Foto: Konstantin Sednev / Scanpix

Tallinna lennujaama teatel on ilma tõttu praegu tühistatud Kärdla, Istanbuli, Stockholmi ja Frankfurdi lend. Lennujaamal on õnnestunud lennurajad lumest puhtad hoida.

Lennujaama kommunikatsioonispetsialisti Jane Kallaste sõnul käib nende territooriumil lumekoristus ööpäev läbi ning eesmärk on lennurajad puhtad hoida. Seda on suudetud teha, kuid mõned lennud on sellegipoolest tühistatud.

«Otsuse maandumise kohta teeb lennuki meeskond ja kõige olulisem tegur on reisijate ohutus. Soovitame kõigil, kes täna reisile peaksid suunduma, jälgida lennujaama kodulehel olevat ning lennufirmade jagatavat informatsiooni. Kõigil, kes plaanivad täna lennujaama kellelgi vastu tulla, soovitame samuti jälgida lennuinfot lennujaama kodulehel ning võimalusel liikumist vältida. Ohutus ennekõike!» ütles Kallaste.

Pealelõunal pidi Eestis maanduma Ryanairi lennuk, mis saabus Londonist. Lennuk ei maandunud Tallinnas ja suundus Helsingisse. «Otsuse maandumise kohta teeb alati lennuki meeskond eesotsas kapteniga. Isegi kui lennurada on puhas, võib maandumist häirida või ka takistada näiteks tugev külgtuul,» teatas Kallaste. Reisijate lõppsihtkohta toomise eest vastutab lennufirma.

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti teatel on kõige olulisem meeles pidada, et lennu tühistamise või hilinemise korral tuleb esmalt pöörduda alati lennufirma poole, et selgitada välja täpsemad asjaolud ja saada juhised tegutsemiseks.

Lennu tühistamisel korral peab lennuettevõtja pakkuma reisijale esmalt järgmised valikud:

• piletiraha tagastamine ja jätkulennu puhul tagasilend väljumislennujaama niipea kui võimalik;

• muudetud marsruut reisija lõppsihtkohta toimetamiseks niipea kui võimalik;

• muudetud marsruut hilisemal, reisijale sobival kuupäeval võrreldavatel transporditingimustel vastavalt vabade istekohtade olemasolule.

Võimalust reisi jätkamiseks või marsruudi muutmiseks tuleb pakkuda võrreldavatel reisitingimustel ning lennuettevõtja peab kandma marsruudi muutmisega või tagasilennuga kaasnevad kulud.

Kui reisija valib ühe pakutud lahenduste hulgast, ei ole lennuettevõtjal enam kohustusi ülejäänud kahe valikuga. Kui lennuettevõtja on küll pakkunud võimalusi, kuid reisija on otsustanud siiski omal käel tegutseda, võib lennuettevõtja loobuda kulutuste hüvitamisest.

Lisainfot on kättesaadav TTJA veebilehel.

Keskkonnaagentuur on andnud välja teise astme tormihoiatuse, mis tähendab, et oodata võib tavatuid ilmastikunähtusi. Sünoptik Kairo Kiitsaku sõnul liigub torm täna Kagu-Eestist põhja poole ja sealt edasi üle Eesti, saavutades haripunkti esmaspäeval lõunal või õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles