Nõo Lihatööstus hakkab esimesena Eestis toorsuitsupeekonit tootma

PM Majandus
Copy
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova näitab uut tootmisliini, mis võimaldab Eestis esimesena turule tulla kodumaise toorsuitsupeekoniga.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova näitab uut tootmisliini, mis võimaldab Eestis esimesena turule tulla kodumaise toorsuitsupeekoniga. Foto: Vallo Kruuser / Nõo Lihatööstus

Kodumaine Nõo Lihatööstus käivitas uue tootmisliini, mis võimaldab Eestis ainsana poelettidele tuua siin toodetud ja kauaoodatud delikatessi toorsuitsupeekoni.

Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova sõnul on poeketid juba pikka aega peegeldanud, et tarbija ootab pikisilmi kodumaist toorsuitsupeekonit. «Siiamaani on saadaval olnud imporditud tooted, näiteks Poolast,» lausus Loova. Nõo investeeris tootmisliini, et nad saaksid ise kvaliteetse uudistoote turule tuua.

«Valmistusime selleks samuti kaua. Toorsuitsupeekon ehk külmsuitsupeekon on mugavalt viilutatud, õhuke peekon, mille valmistamine nõuab kõvasti vaeva ja oskusi,» ütles Loova. 

Loova lausus, et kuna seni on turul kõik sarnased tooted valmistatud välismaal, siis nüüd soovib Nõo Lihatööstus pakkuda kodumaist alternatiivi ja saavutada tugev turupositsioon järgneva poole aasta jooksul.

Suur tööandja

Nõo Lihatööstus investeerib sel aastal kokku 1,9 miljonit eurot uutesse seadmetesse, mis tõstab kodumaise ettevõtte tootmis- ja reageerimisvõimekust veelgi. Nõo investeeringud hõlmavad innovatiivseid pakkimis-, viilutus- ja tootmisliine.

Nõo Lihatööstus annab tööd ligi 200 töötajale, millega on Lõuna-Eesti olulisemaid tööandjaid ning kohalikku ühiskonnaellu panustajaid. Nõo pälvis eelmisel aastal EAS-i, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu korraldatud Eesti parimate ettevõtete konkursil aasta pereettevõtte tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles