Swedbank kaotab kaskokindlustusel kokkupõrkel loomadega omavastutuse (2)

BNS
Copy
Põder autoteel. Pilt on illustratiivne.
Põder autoteel. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Swedbanki kaskokindlustusel kaob omavastutus kokkupõrkel nii loomade kui ka lindudega, juhul kui kokkupõrkest on teavitatud vastavat ametiasutust ning sõiduki lubatud registrimass on kuni 3,5 tonni.

Aastas juhtub Eesti teedel Swedbanki teatel metsloomadega seoses umbes 6000 liiklusõnnetust, mida katab vabatahtlik kaskokindlustus, mitte kohustuslik liikluskindlustus.

Ennekõike on oluline see, et autojuhid valiksid maanteel oludele sobiva sõidukiiruse ja keskenduksid juhtimisele. Mitmel pool on maanteedel ka metsloomade eest hoiatavad märgid ja tuvastussüsteemid, mida tuleks tingimata jälgida, toonitas Swedbanki riskikindlustuse valdkonna juht Aleksei Žemkov.

«Kindlasti tuleb veenduda, et ka sõiduk ja rehvid oleksid korras. Kuid kõigest sellest ei pruugi piisata, mistõttu kaskokindlustus on oluline kindlustunde tagamiseks juhul, kui õnnetus peaks siiski toimuma,» märkis Žemkov.

Looma või linnuga kokkupõrkel tuleb auto peatada, lülitada sisse ohu- ja ääretuled, enne autost välja astumist tuleb selga panna ohutusvest, et oleksite teel nähtav.

Kui kokkupõrkes on inimkannatanuid, tuleb helistada numbril 112.

Kui on viga saanud või hukkunud suuruluk, soovitab transpordiamet anda sellest teada ka numbril 1247.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles