Kindlustusjuhtum: isesüttinud käterätikud muutsid auto kasutuskõlbmatuks

Tarbija24
Copy
Põlev BMW. Pilt on illustratiivne.
Põlev BMW. Pilt on illustratiivne. Foto: Jan Huebner/Voigt via www.imago-images.de/Scanpix

PZU Kindlustus registreeris kuu aega tagasi juhtumi, kus peale keemilist pesu ja kuivatust sõidukisse jäetud käterätid tekitasid põlengu, mille tulemusena tuli auto maha kanda.

Septembris käis PZU klient käterätte pesemas ning pärast pesu ja kuivatust pani käterätid sõidukisse ja sõitis koju. Käterätid jäid ööseks sõidukisse. Järgmisel hommikul sõiduki ust avades süttisid käterätid põlema. Sõiduk ise sai kuumakahjustusi ja läks mahakandmisele, teatas PZU.

«Juhtunus inimesed õnneks viga ei saanud, kuid põleng kahjustas auto salongi nii palju, et remont ei olnud otstarbekas. Antud juhul oli tegu rätikute isesüttimisega, mida teatud materjalide puhul ja tingimustel võib ette tulla. Siiski tuleb selliseid juhtumeid ette harva, ning sõidukikindlustuses veel eriti,» ütles PZU Kindlustuse sõidukikahjude grupi juht Teet Järv.

Foto kannatatda saanud autost.
Foto kannatatda saanud autost. Foto: PZU Kindlustus

Pestud rätikud ja voodipesu võivad süttida, kui on puutunud kokku toiduõli, füsioteraapia- või massaažiõlidega või kui materjalile on pärast pesu jäänud õlijääke. Isesüttimise ennetamiseks tuleb kasutada rohkelt pesuainet ja pesta kuuma veega ning enne voltimist või virnastamist peab pesu maha jahutama.

Kõige rohkem tuleb isesüttimist ette ehitusel, kui näiteks õlised kaltsud on jäänud puitpõrandale või muule süttivale pinnale. Õlised kaltsud tuleb alati õue viia, panna klaasist või metallist anumasse või siis ohutult põletada, teatab PZU.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles