Kütusemüüjad tõstsid taas järsult hindu (8)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Neste tankla Tallinnas 10. oktoobril.
Neste tankla Tallinnas 10. oktoobril. Foto: Lugejapilt

Eesti tanklates jätkub kiire hinnatõus.

 

Tallinna Neste tanklates tõusis bensiin 95 hind nädalavahetusega võrreldes koguni viie sendi võrra ehk üle 2,5 protsendi, 1,929 euroni liitri kohta. Bensiin 98 kallines samuti viis senti ehk 1,979 euroni. Eriti suurt tõusu nägi diislikütuse hind, mis kallines lausa kaheksa sendi võrra ehk üle 4 protsendi, 1,959 euroni. Samasugune hinnamuutus on ka teistes tanklates.

See on tanklaomanikel viimase viie päeva jooksul juba kolmas kord hinda tõsta. Kolmapäeval kerkis mootoribensiini liitri hind kuus senti ning diislikütuse liitri hind 5 senti. Nädalavahetuse eel, reede õhtul lisandus bensiiniliitrile veel kaks ning diislikütusele kolm senti. Ehk kokku on mootoribensiini hinnale vähem kui nädalaga lisandunud 13 senti ning diislikütuse hinnale 16 senti.

Euroopa diislikütuste turg on Prantsumaa streikide tõttu kontrolli alt väljumas. Kolme suure Prantsuse rafineerimistehase streigi tõttu on enam kui 60% riigi kütuste tootmisvõimsusest välja lülitatud ning mitmetes riigi tanklates on kütus otsa saamas.

Neste tankla Tallinnas 10. oktoobril.
Neste tankla Tallinnas 10. oktoobril. Foto: Lugejapilt
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles