Postimehe e-ostukorvi hinnavõrdlus näitab, et võrreldes nädalataguse ajaga on mõnes jaeketis toidukauba hind vastupidiselt ootustele hoopis langenud.

Postimehe ostukorvi hinnavõrdluses seni stabiilset tõusutrendi näidanud Rimi üllatas sel korral meeldivalt, olles nädalatagusega võrreldes enam kui kahe euro võrra soodsam: kui eelmisel nädalal tuli sama toidukorvi eest maksta 65,02 eurot, siis sel nädalal sai sealt kauba kätte 62,74 euro eest. Seda vaatamata sellele, et tomati kilohind oli Rimis konkurentidega võrreldes pea kolm korda kallim. Suurim hinnavõit tuli kuivainetelt, mis olid nädalaga võrreldes kõige enam hinnas kaotanud.

 

Barbora e-poes olid hinnad seevastu paari euro võrra tõusnud. Kui nädal tagasi oli Barbora ostukorvi hind veel 58,25 eurot, siis sel nädalal juba 60,57 eurot. Peamine hinnatõus tuleb kohvist, mis on konkurentidega võrreldes kaks korda kallim. Odav kohv, mida eelmisel nädalal veel oli, on selleks nädalaks Barboras taas otsa saanud.

Selver ja Prisma püsisid nädalatagusega võrreldes samal hinnatasemel. Selveri ostukorv oli odavnenud ühe sendi võrra ja Prisma oma 12 sendi võrra.

Kommentaarid
Copy