Helistamist ja mobiilsidet mõjutaks vaid pikem elektrikatkestus (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Telefonikõne. Foto on illustreeriv.
Telefonikõne. Foto on illustreeriv. Foto: Taylor Grote/ Unsplash

Telekomettevõtted Telia ja Elisa andsid mõista, et eralduskatsega seotud võimaliku elektrikatkestuse puhul tekitaks häireid eeskätt pikaajaline katkestus. Lühiajaliselt on telekomidel varuks plaanid B ja C.

Kui peaks juhtuma, et elekter Eestist viivuks kaob, pole Elisa ja Telia hinnangul suurt muret: olulisemad võrgusõlmed ja mobiilside tugijaamad töötavad edasi akutoitel. Kui peaks juhtuma, et elekter mõne tunniga tagasi ei tule ja akud tühjaks saavad, toidavad jaamu generaatorid.

«Samuti on meil olemas võimekus reageerida operatiivselt mobiilsete generaatorite paigaldamisega asukohtadesse, kus seda vajatakse,» kommenteeris Telia tehnoloogiajuht Andre Visse. Ta lisas, et sideteenuste tagamisel tehakse koostööd riigi ja Eleringiga: kriisiolukorras tagatakse teenus kohtades, kus see kõige tähtsam on. 

Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli täpsustas, et pikaajaliste elektrikatkestuste korral on nende peamiseks fookuseks tagada kõneside ja lihtsamate andmeside toimingute toimimine. Nagu märkis Visse, kinnitas ka Polli, et kui vaja, paigaldatakse diiselgeneraatoreid lisaks. 

«Kuna kõiki mobiilside tugijaamu pole võimalik autonoomsete varutoiteallikatega, näiteks akude ja generaatoritega varustada, siis pikema ja laiaulatuslikuma elektrikatkestuse korral peab olema valmis ka piirkondlikeks sideteenuste häireteks,» sõnas Visse.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles