Prantsusmaa tühistab streigi tõttu pooled oma lendudest

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Air France'i Airbus A320 lennuk maandumas Pariisi Charles de Gaulle'i lennujaamas.
Air France'i Airbus A320 lennuk maandumas Pariisi Charles de Gaulle'i lennujaamas. Foto: SARAH MEYSSONNIER

Prantsusmaa tsiviillennuamet DGAC käskis lennuettevõtjatel reedel tühistada pooled reedeks ette nähtud lendudest seoses lennujuhtide kavandatud streigiga, mis toob pärast keerulist suve taas häireid riigi lennujaamadesse.

 

Juhised tulid vastusena suurima lennujuhtide ametiühingu SNCTA 16. septembril välja kuulutatud streigile, teatas ametiasutus teisipäeval saadetud avalduses. Minimaalseid teenistusreegleid hakatakse kohaldama seal, kus see on asjakohane, vahendab Bloomberg.

Hoolimata ennetusmeetmetest tuleb üle kogu Prantsusmaa arvestada lendude tühistamise ja märkimisväärsete hilinemistega, teatas tsiviillennundusamet. «Reisijaid, kellel on võimalik, kutsutakse üles oma reise edasi lükkama,» ütles amet.

AFP sõnul peab lennuamet läbirääkimisi lennuliiklust haldava Eurocontroliga, et see pakuks lennufirmadele marsruute, mis ei läbi Prantsusmaa õhuruumi.

SNCTA teatel on streik vastuseks rängale inflatsioonile, mis kahandab tema liikmete ostujõudu. Samuti ollakse mures võimaluse pärast tulevikus töötajaid juurde palgata.

Prantsuse valitsus valmistub avalikustama 2023. aasta eelarvet, mis lennujuhtide ametiühingu sõnul ei taga DGAC-le rahastust ja võib kahandada tema võimalusi palku tõsta.

Air France-KLMi aktsia langes kauplemispäeva jooksul Pariisi börsil koguni 5,6 protsenti, suurendades langust pärast streigi väljakuulutamist, ning päev lõpetati 4,1 protsenti madalamal.

Lennufirmad olid sunnitud sel suvel tuhandeid lende ära jätma, kuna lennujaamades vähendati lennugraafikuid vastusena personalikriisile, kusjuures olukorda raskendasid pilootide, salongipersonali, pagasikäitlejate ja teiste kõrgemat palka nõudvate isikute streigid. Häirete all kannatasid Euroopa suurlinnad, sealhulgas London, Amsterdam ja Frankfurt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles