Selveri kaupluse ja e-poe hinnad erinevad nagu öö ja päev (2)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Puu- ja köögivilju saab Selveri e-poest soodsamalt kui tavapoes.
Puu- ja köögivilju saab Selveri e-poest soodsamalt kui tavapoes. Foto: Mihkel Maripuu

Postimehe ostukorvi läinudnädalasel hinnavaatlusel jäi silma, et Selveri e-poes on puu- ja köögiviljad oluliselt odavamate hindadega kui tavapoes. Postimehe ostukorv põhineb e-poe hindadel.

Puu- ja köögivili on tootekategooria, milles on Selver osutunud ka soodsaima hinna pakkujaks. Paraku ei saa tarbija kauplusse minnes nendesamade hindadega arvestada, sest riiulite vahel käies vaatavad hinnasiltidelt vastu hoopis teised hinnad.

Kõige suurem oli hinnaerinevus pirni Conference puhul, mida e-poes müüdi 99 sendiga kilo, kuid Järve Selveris maksis sama kaup samal päeval 1,69 eurot. Ka paprika eest tuli kaupluses oluliselt rohkem välja käia: 1,79 asemel koguni 2,29 eurot kilo eest.

Muljet avaldav oli ka mugulsibula hinnavahe: e-poes 49 senti ja tavapoes 89 senti kilo. Ka peakapsas ja tomat maksid poes 30 senti ja porgand 20 senti rohkem kui e-poes. Mitte ühegi hinna juures ei olnud kampaaniamärget.

E-poes müüdavat odavat jahvatatud kohvi Järve Selveri riiulitelt aga leida ei õnnestunud. Soodsaim poolekilone jahvatatud kohvi pakk oli seal hinnaga 4,29 eurot.

Selveri kommunikatsioonijuhi Rivo Veski sõnul on Selveril põhimõte, et kõik kaubad on nii e-poes kui ka tavapoes sama hinnaga, kuid konkreetsete, Postimehe nimetatud kaupade puhul pakub ta siiski selgituseks, et need on kampaaniahinnad.

Veidraks muudab aga selle märgistuseta kampaania tõsiasi, et tänaseks olid kõik e-poe soodsamad hinnad tavapoe hindadega ühtlustunud – nagu polekski neid olnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles