Omniva sulgeb 74 postiasutust (5)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Omniva Viljandi postkontor. Pilt on illustratiivne.
Omniva Viljandi postkontor. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Esimeseks novembriks jääb 256 postkontorist ja postipunktist alles 182, millega hoitakse kokku ligi miljon eurot, kirjutab ERR.

 

Omniva juhatuse esimehe Mart Mägi sõnul ei lähe postkontoreid ja postipunkte lihtsalt enam nii palju vaja. «Kui me vaatame viimaste aegade arengut, siis me näeme seda, et postipunktis käib nädalas võib-olla kaks-kolm inimest. Me peame üleval aga tervet ruumi, maksame kommunaale, mis on suhteliselt kallid,» ütles Mägi intervjuus ERRile.

Mägi sõnul on käitumisharjumused väga selgelt muutunud ning üha enam kasutatakse pakiautomaate, mida tuleb aasta lõpuks juurde ligi sadakond.

«Sisuliselt kõik kohad, kus kohalik omavalitsus või kogukond on avaldanud pakiautomaadi järele soovi, saavad suuresti kaetud,» kinnitas Mägi ja lisas, et päris iga postkontori asemele pakiautomaati ei tule.

Nende inimeste jaoks, kellele jääb postiasutus kaugeks, pakub Omniva personaalset postiteenust, mis võimaldab tasuta tellida koju kirjakandja, kelle käest saab osta marke ja ümbrikke ning kes toob kätte ka tellitud pakid. Teenus on tasuta, kui klient asub postiasutustest vähemalt 5 kilomeetri kaugusel, lähemalt tulek maksab 5 eurot.

Loe lähemalt ERRi portaalist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles