Jaapan leevendab turistidele kehtestatud sisenemispiiranguid

Copy
Jaapan valmistub välismaalt saabuvate turistide tagasipöördumiseks, kuna piirikontrolli koroonaviirusnakkuse leviku piiramiseks lõdvendatakse järk-järgult.
Jaapan valmistub välismaalt saabuvate turistide tagasipöördumiseks, kuna piirikontrolli koroonaviirusnakkuse leviku piiramiseks lõdvendatakse järk-järgult. Foto: Hiro Komae

Jaapanis leevendatakse koroonapiiranguid ning järgmisest nädalast pääsevad turistid riiki giidita paketireisidele, teatas peaminister Fumio Kishida kolmapäeval.

Kishida lisas, et alates 7. septembrist tõuseb päevas Jaapanisse siseneda lubatavate inimeste arv 50 000-le.

Jaapanis on säilinud ranged koroonapiirangud kauem kui teistes suurtes majandusmaades ja alles juuni algul hakati turiste taas riiki lubama ning ka siis ainult giidiga gruppidena.

Kishida lubas, et ladusamaks muutuvad ka sisenemisprotseduurid Jaapani lennujaamades.

Järgmisest nädalast kehtima hakkavad meetmed on aga kaugel täielikust avanemisest ning Jaapanit külastada sooviv inimene peab reisi eelnevalt turismibüroos broneerima ja viisa soetama.

Ringhääling NHK ütles, et Jaapanis koroonaviirusega nakatumise korral tuleb turistil isolatsiooni jääda.

Kishida avaldas lootust, et piirid saab peatselt veelgi enam avada ja on võimalik naasta olukorda, kus enamik turiste sai Jaapanit külastada viisata.

Jaapanis ei ole kogu koroonapandeemia ajal kehtestatud elanikele rangeid piiranguid ning koroonasurmade arvult (39 000) jäädakse alla paljudele teistele. Umbes 64 protsenti elanikkonnast ja üle 90 protsendi eakatest on kolm korda vaktsineeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles