IKEA Eesti kauplus peibutab ostjaid 9000 sisustustootega

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy

Rootsi sisustuskaubamaja IKEA avab neljapäeval Eestis oma esimese poe 50 täielikult sisustatud näidistoa, kolme näidiskodu, 9000 toote ning odava restoraniga.

«IKEA poest leiavad külastajad kõik vajaliku koduse elu parendamiseks – alates terviklikest kodusisustuslahendustest, nagu köögid või garderoobid, kuni kodutarvikute, kaunistuste ja laste kunstitarveteni,» ütles IKEA Baltikumi müügijuht Ian Strickland. «Lisaks on poes võimalik küsida kodusisustusalast nõu IKEA spetsialistidelt, kes aitavad nii sisustuslahenduste planeerimise kui ka muude küsimustega.»

Kliendi teekond algab teisel korrusel paiknevast näidistesaalist, kus on enam kui 50 täielikult sisustatud näidistuba ja -kodu. Nende disainimisel on arvestatud eestlaste kodudega, mida IKEA inimesed külastasid.

«Näidistoad ja -kodud peegeldavad kohalike elanike vajadusi ja unistusi ning illustreerivad meie teadmisi kohaliku turu eripäradest. Enne poe rajamist viisime läbi kodukülastusi ja küsitlusi, et mõista, milline on Eesti elanike kodune elu ning sellega seotud väljakutsed ja vajadused. Saadud teadmiste põhjal pakume neile sisustuslahendusi, et muuta kodud veelgi mõnusamaks,» rääkis Strickland.

Klientidel on võimalik tellida nii tervet kodu hõlmavaid kui ühe ruumi põhiseid sisekujundusprojekte. «Kui 70 protsenti sisustusest ja tarvikutest soetatakse IKEAst, on kujundusteenus tasuta,» sõnas Strickland.

IKEA Tallinna poes on mitu elementi, mis on kogu Baltikumi IKEA poodides ainulaadsed, näiteks klaasist rohemaja ja iseteeninduskassad.

Lisaks ostlemisvõimalusele pakub IKEA pood ka võimalust ajaveetmiseks 400-kohalises restoranis ja bistroos, kus hot dog maksab 70 senti. Tasuta kohv või muu soe jook on garanteeritud kõigile, kes ostavad restoranist midagi vähemalt ühe euro eest.

Koolieelikutele on tasuta meelelahutusala Småland ja mängualad nii Rootsi restoranis kui ka näidistesaalis.

IKEA sisustuskauplus asub Tallinna lähistel Kurnas, kuhu hakkab peagi käima ka bussiliin Tallinna kesklinnas. Kauplus on ligi 30 000-ruutmeetine ning seal on ligi 1000 parkimiskohta. Pood on avatud iga päev kell 10.00–20.00. Rootsi restoran on avatud iga päev kell 9.30–19.30.

Poe ehitas Nordecon AS, ehitust rahastas Swedbank.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles