California järelevalveamet süüdistab Teslat tarbijate eksitamises

Copy
Tesla müük võidakse Californias ära keelata
Tesla müük võidakse Californias ära keelata Foto: Reuters/ScanPix

USA California osariigi järelevalveamet süüdistab Teslat tarbijate eksitamises seoses oma juhiabisüsteemiga ja on esitanud kaebuse, mis võib viia autotootja sõidukite müügikeeluni selles osariigis, edastas reedel USA meedia.

California mootorsõidukite ameti (DMV) hinnangul on Tesla reklaaminud oma juhiabisüsteeme võimekamana, kui need tegelikult on, edastas ajaleht Los Angeles Times.

Ettevõte on teinud või levitanud avaldusi, mis on mittetõesed või eksitavad ega tugine faktidel, seisis DMV kaebuses haldusmenetluste ametile.

Tesla autod ei saa tegutseda autonoomsete sõidukitena, rõhutas DMV, ehkki firma veebilehel väidetakse, et autopiloot annab masinale täieliku isejuhtimise võimekuse.

Otsusel järelevalveameti kasuks võivad olla autotootjale rängad tagajärjed, sealhulgas võidakse tühistada luba Teslal oma sõidukeid osariigis toota või müüa, kirjutas LA Times.

DMV kõneisik märkis, et ameti nõutavate meetmete seas on juhtide senisest parem teavitamine firma tehnoloogia piiratuse kohta.

Juhiabisüsteemiga varustatud Tesla sõidukid on olnud Ühendriikides seotud 273 liiklusõnnetusega, teatas juunis riigi liiklusohutusamet (NHTSA), mis on alustanud firma suhtes uurimist.

Tesla aktsia kukkus reedel New Yorgi börsil 6,63 protsenti, 864,51 dollarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles