Flixbus avab neljapäevast Tallinna-Riia-Vilniuse bussiliini

BNS
Copy
Flixbus buss.
Flixbus buss. Foto: MANUEL GEISSER via www.imago-images.de/imago images/Geisser

Bussioperaator Flixbus Estonia avab neljapäevast Tallinna-Riia-Vilniuse bussiliini, mida käitab Estonian Lines.

«Balti riigid on olnud meie jaoks algusest peale väga tähtis piirkond. Alustasime oma tegevust pandeemia tõttu turismi jaoks väga keerulisel ajal. Regiooni tähtsus tõusis veelgi pärast Ukraina sõja algust, sest paljud Ukrainast, ka Flixbusi abil põgenenud inimesed, on leidnud peavarju Balti riikides,» ütles Flixbusi Baltikumi, Poola ja Ukraina tegevdirektor Michał Leman pressiteates.

Tallinnast on ettevõtte sõnul saamas ka Flixbusi peamine sõlmpunkt Baltikumis, kuna Tallinn on enamiku liinide ristumiskoht. Augustis avab ettevõte Tallinna bussijaama kõrval ka regiooni esimese piletimüügi- ja info automaadi.

FlixBusi tegevusmudel põhineb tihedal koostööl kohalike bussivedajatega, kus Flixbus vastutab võrgu planeerimise, tehnoloogia, hinnakujunduse, turunduse ja müügi eest ning bussipartnerid tegelevad igapäevaste toimingutega, vastutades busside ja juhtide eest.

Praegu teeb Flixbus Balti riikides koostööd kolme ettevõttega – GoBus, Estonian Lines ja Baltic Shuttle, mis ühendavad üle 250 peatuse Eestis.

Balti regioonis on Flixbus tegutsenud kaks aastat, ettevõte käitab 10 rahvusvahelist liini, mis ühendavad 31 sihtkohta, muu hulgas saab Flixbusiga Tallinnast Varssavisse, Kaunasesse, Prahasse ja Berliini. Flixbus Estonia kuulub Saksa ettevõttele Flixmobility.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles