Circle K langetas bensiini ja diislikütuse hinda (1)

Copy
Circle K
Circle K Foto: Mihkel Maripuu

Circle K alandas nii mootoribensiini kui diislikütuse jaehinda kõikides teenindusjaamades üle Eesti. Bensiiniliitri uus jaehind on 2,049 eurot ning diislikütusel 1,949 eurot.

«Kuna maailmaturgude hinnad pöörasid langusesse, siis saame täna langetada nii mootoribensiini kui diislikütuse hindu kõikides teenindusjaamades üle Eesti. Samas on maailmaturul endiselt turbulentsed ajad – kui kaua langus kestab, ei oska öelda,» sõnas Circle K Eesti mootorikütuste hinnastamisjuht Indrek Sassi. Tema sõnul on analüütikute seas nii neid, kes näevad lähiajal toornafta hinna kolmekordistumist, kui ka neid, kelle arvates hind langeb 65 USD/barrel juurde.

Eile alanud maailmaturu hinnalanguse taga on peamiselt kartus majanduslanguse ees, mis on vähendanud nõudlust ning viinud toormehinnad alla. «See omakorda vähendab riski naftatoodete võimaliku defitsiidi osas. Lisades siia keskpankade agressiivsed intressimäära tõstmised, Hiina range Covidi-poliitika ja selle mõju nõudlusele, on maailma toornafta pööranud langusesse,» lisas Sassi.

Kütuse jaemüügihindade määramisel lähtub Circle K nii mootorikütuste sisseostuhindadest, riiklikest maksudest kui ka kohalikust konkurentsist.

Circle K Eesti AS ei osta, müü ega vahenda Venemaal ega Valgevenes toodetud mootoribensiine ega diislikütust. Circle K Eesti AS ostab kõik mootoribensiinid ja diislikütused otse Euroopa Liidus asuvatest rafineerimistehastest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles