Coop Pank laseb nüüd kodulaenu intressi fikseerida

Copy
Coop Pank
Coop Pank Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Coop Pank hakkas alates  1. juulist pakkuma võimalust fikseerida kodulaenu intressi viieks aastaks.

Intressi saab fikseerida nii olemasolevate kui uute kodulaenude puhul. Intressi fikseerimisel lisatakse kodulaenu tavapärasele intressile ehk riskimarginaalile intressi fikseerimise marginaal. Fikseeritud intressiperioodi lõppemisel rakendub lepingule uuesti tavapärane intressimäär ehk kuue kuu euribor pluss riskimarginaal.

Kodulaenu intressi fikseerimiseks tuleb pöörduda oma laenuhalduri poole, kes selgitab intressi fikseerimise tingimusi ja kaasnevaid kulusid. Olemasoleva lepingu intressi fikseerimisel arvestab pank lepingu muudatuse tasu.

Samuti tuleb arvestada, et fikseeritud intressi perioodil on laenu ennetähtaegne tagastamine hinnastatud erinevalt muutuva intressimääraga perioodist.

Coop Panga erakliendi kinnisvarafinantseerimise juhi Karin Ossipova sõnul annab intressi fikseerimine kodulaenu võtjale kindlustunde, et tema laenumakse jääb fikseeritud perioodil samaks, sõltumata baasintressi ehk euribori võimalikust tõusust. Näiteks 100 000-eurose ja 30-aastase laenu korral tähendab üheprotsendiline euribori tõus laenu kuumakse suurenemist ligi 50 eurot.

Eesti kapitalil põhinev Coop Pank on üks viiest Eestis tegutsevast universaalpangast. Pangal on 128 300 igapäevapanganduse klienti. Coop Pank kasutab jaekaubanduse ja panganduse vahel tekkivat sünergiat ning toob igapäevased pangateenused kodule lähemale. Panga strateegiline omanik on kodumaine kaubanduskett Coop Eesti, mille müügivõrgustikku kuulub 330 kauplust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles