Smartpost Itella hoiatab: kuumalaine võib sinu saadetisi kahjustada

Copy
Smartpost Itella pakiautomaat.
Smartpost Itella pakiautomaat. Foto: Dmitri Kotjuh

Ekstreemne suvekuumus võib mõjutada temperatuuritundlikke saadetisi, mistõttu tasub pakkide tellimist ette planeerida. Kahjustuda võivad nii kosmeetikatooted, toiduained, tehnika kui ka ravimid.

Smartpost Itella kliendikogemuse juhi Triin Parmsoo sõnul on praegust rekordiliselt kuuma ilma silmas pidades oluline pakkide tellimisel panna tähele tellitava kauba säilitustemperatuure. «Kuumalaine ajal vajavad pakid erilist hoolt, sest on palju tooteid, mis võivad sellise kuumaga rikneda või kahjustada saada,» selgitas Parmsoo.

Kuumakartlikud tooted on soovituslik tellida kulleriga koju või sisepakiautomaati

Tähelepanu tuleb pöörata just kosmeetikatoodetele, toiduainetele, ravimitele, kodukeemiale ning ka tehnikale, mida pakiautomaati tellitakse. Kõrged temperatuurid võivad pakiautomaatides olevaid tooteid kahjustada.

«Näiteks kui toote säilitustemperatuur on maksimaalselt 25 soojakraadi ning õues on ligi 30 soojakraadi, siis on selge, et kaup tasub tellida kas siseruumis asuvasse pakiautomaati või kulleriga, kes toote vastavalt nõuetele kohale toimetab,» kirjeldas Parmsoo ja lisas, et ilmastikumõjud on üks põhjustest, miks Smartpost Itella pakiautomaadid on paigutatud just siseruumidesse.

Kosmeetika- ja ilutoodete veebikaubamaja Loverte juhatuse liige Aivo Joost ütles, et nad on selle aasta kuumalaine ajal juba saanud teateid esimestest kahjustunud saadetistest.

«Erakordselt kuumade ilmade tõttu on kliendid kurtnud pakiautomaadis sulanud kosmeetikatoodete üle. Selleks, et tellitud toodete välimus ja kvaliteet kahjustada ei saaks, on soovitav lähtuda pakiautomaadi valikul toote iseloomust. See tähendab, et kosmeetikatooted, mida soovitatakse hoida toatemperatuuril, ei tohiks sattuda päikese käes olevasse pakiautomaati, kus sees võib temperatuur olla üle 40 kraadi,» selgitas Joost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles