Maxima hakkas toitu tarbija pakendisse müüma

Tarbija24
Copy
Maxima kauplus.
Maxima kauplus. Foto: Elmo Riig

Maxima suurematest kauplustest on alates sellest nädalast võimalik osta lahtistest lettidest toitu oma taarasse – olgu see siis plastikust, klaasist või metallist toidukarp või -purk.

«Maxima peab oma ökoloogilise jalajälje vähendamist üha olulisemaks. Eelmise aasta lõpus alustasime regulaarset koostööd Toidupangaga, kuhu annetab juba valdav osa meie kauplustest. Sel suvel otsustasime astuda järgmise sammu plastpakendite vähendamiseks,» rääkis Maxima Eesti turunduse ja avalike suhete osakonna juht Tiia Schapel.

Nii saab sellest nädalast ka Maxima kauplustest osta kõiki lahtistes lettides müüdavaid toite ja toiduaineid – salateid, värsket liha ja kala, kuumaletist valmistoitu või muud liiki lahtist toitu – ka oma pakendisse. Seda saab teha nendes 22 Maxima XX kaupluses ja kolmes XXX kaupluses üle Eesti, kus on lahtise toidu letid olemas.

«Oma pakendisse toidu ostmisel tasub veenduda, et konkreetne pakend oleks toiduga kokkupuuteks sobiv – pakend on sobiv sellisel juhul, kui sel on kas peekri ja kahvli märgis või siis kirjed «toidukarp», «toiduga kokkupuuteks», «kuivainete tops» või muu sarnane nimetus,» rõhutas Schapel. Sobivad nõud on plastikust, klaasist või metallist toidukarbid või -purgid. Pakend peab olema kaanega suletav.

Määrdunud karpi ei müüda

«Kuna oma pakendisse toidu müümisel on meile toiduohutus väga oluline ja jälgime ise teravalt, et ei tekiks ristsaastumist, siis tuleb ka klientidel silmas pidada, et pakend, millesse soovitakse meie lahtise toidu letist midagi osta, peab olema puhas. Kui pakend on määrdunud, katkine või lõhnab halvasti, siis on meie teenindajatel õigus keelduda toitu sellesse müümast,» märkis Maxima Eesti turunduse ja avalike suhete osakonna juht.

Ka ütles Schapel, et kui klient ei soovi kaaluetiketiga oma pakendit rikkuda, siis tasub sellest teenindajale teada anda – ta kleebib selle kas paberile või mujale sobivamasse kohta. Oma taarasse ostetud toidu eest saab Maxima kauplustes tasuda nii tavakassas kui ka äpiga ostes iseteeninduskassas.

«Me saame kõik oma ökoloogilist jalajälge erineval viisil vähendada ja tihti ei ole selleks üldse palju vaja. Seetõttu julgustame oma suuremate kaupluste kliente kasutama seda võimalust – osta lahtist toitu oma pakendisse –, et meie planeet oleks paremini hoitud nii praegu kui järeltulevate põlvede jaoks,» rõhutas Schapel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles