Kõrged hinnad ahvatlevad kurjameid: varastatakse kütust ja kaableid

Tarbija24
Copy
Valvekaamera.
Valvekaamera. Foto: G4S

Möödunud nädalal üritasid kurjategijad varastada nii kütust kui ka elektrikaablit ja olid oma tegevuses väga leidlikud. Omanikke päästis hullemast vaid valvesüsteem, teatas G4S.

Jõhvis registreeris videovalve kaamera valvataval platsil analüütikahäire ja salvestusel oli näha kolme isikut kanistriga ekskavaatori peale ronimas. Häirele reageerinud G4Si patrullekipaažidel õnnestus kahtlusalused oma tulekuga ära ehmatada, mille peale sissetungijad põgenesid, jättes varguskatse pooleli.

Turvatöötajad leidsid territooriumilt ühe 20-liitrise kanistri, milles oli ligi kolm liitrit diislit ja väljaspool territooriumit veel kaheksa kanistrit, millest kuus olid juba diislikütust täis. Videosalvestust vaadates oli näha, et kanistrites olev kütus oli pärit ekskavaatorist. Esialgsel hinnangul piirdus kahju kütusepaagi luugi lõhkumisega.

Tallinnas registreeris videovalve analüütika korterelamu ehitusplatsil häire ja salvestusel oli näha, kuidas tumedas riietuses isik üritab territooriumilt välja tõmmata kollast värvi kaablikõri. Häirele reageerinud ekipaaž kahtlusalust isikut ei tabanud, küll aga selgus ümbruskonna vaatlusel, et varas oli kaablikõrist välja tõmmanud üle 30 meetri kaablit.

«Kõik ehitus- ja tootmisettevõtted peaksid kindlasti läbi mõtlema, millised ohud neid varitsevad ja kas nad on teinud kõik endast oleneva, et oma vara kaitsta,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Tuul tõi välja ka mõned suurte kahjudega juhtumid möödunud aastast:

  • Põhja-Tallinna linnaosas varastati suurel hulgal metalli (rauda). Kahju 1500 eurot
  • Harjumaal Kose vallas varastati metallkonstruktsioone. Kahju 19 175 eurot
  • Ida-Virumaal Kiviõlis varastati raudteerelsse ca 11,4 tonni. Kahju pea 3500 eurot
  • Raplamaal Kehtna vallas varastati 250 meetrit vaskjuhtmeid. Kahju 2550 eurot.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles