Fazer peab maagaasi lõppes ahjud kiirelt ümber ehitama

Tarbija24
Copy
Fazeri tehas
Fazeri tehas Foto: Alius Koroliovasalius/Scanpix

Paljud Soome toiduainetööstused kasutavad maagaasi ning peavad nüüd oma plaanid ringi tegema, vahendab Taloussanomat.

Venemaa võib vastusena Soome NATO liikmelisuse taotlemisele katkestada gaasitarned põhjanaabrite juurde. Suur osa toidutööstusest kasutab aga maagaasi ning need ettevõtted on nüüd keeruliste valikute eest.

Soome toiduliidu juht Heli Tammivouri sõnul kasutavad Soome kohviröstijad maagaasi, samuti on Soome liha- ja piimatööstused suure maagaasi tarbijad. Maagaasiga köetakse näiteks Fazeri ahjusid ning ilma gaasita võib küpsetamine seiskuda ja saiatainas tainaks jäädagi.

Kuna uute ahjude ostmine on kallis, on soodsam olemasolevad ahjud ümber ehitada. Esimese hooga on kavas käiku lasta fossiilsed kütused. Kliimasoojenemise taustal on selline otsus ka tootjate hinnangul samm vales suunas, kuid ajad on keerulised ja midagi pole parata. 

Fazeri kommitootmist on võimalik õnneks lihtsa vaevaga teistele energiaallikatele ümber lülitada ning kommid venelaste tõttu tegemata ei jää. 

Paulig saab oma maagaasi aga Balticconnectori kaudu ning nende kinnitusel ei ole põhjust karta, et röstitud kohv otsa saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles