Swedbank tõstab teenuste hinda ja piirab sularaha kasutamist (12)

Tarbija24
Copy
Swedbank
Swedbank Foto: Peeter Langovits

Eesti suurim kommertspank Swedbank tõstab juulist paljude teenuste hinda ja piirab sularahatehinguid sularahaautomaatides.

Swedbank teatas klientidele saadetud kirjas, et muudatused puudutavad peamiselt tehinguid panga esindustes ning suuremate rahasummade kasutamist.

Kui seni maksis pangakontoris teostatav pangasisisene makse 2,3 eurot, siis juulist kerkib tasu 5 eurole.

Swedbanki automaadis kuus enam kui 5000 euro sissemaksmise eest kasseeritakse senise 0,25% asemel juulist sisse 0,3%.

Swedbanki pangakaardiga teise panga automaadist sularaha väljavõtmisel Eestis ja välismaal tuleb edaspidi pangale loovutada 2 eurot ning lisaks 2,5% väljavõetavast summast. Varem lisandus 2,5%-le 1 euro.

Krediitkaardiga sularaha väljavõtmise eest tuleb senise 1,92 euro + 2,5% väljavõetavalt summalt asemel maksta edaspidi 2 eurot ning lisaks 2,5% summast.

Krediitkaardi kuutasu kerkib seniselt 1,30 eurolt 1,59 eurole.

Esindustes tuleb enda kontole sularaha sissemakse või ka välja võtmise eest maksta 0,5%, minimaalsaelt 10 eurot. Senini oli miinimumsumma 5 eurot.

Kui praegu saab kalendrikuus pangaautomaati sisse maksta maksimaalselt 7500 eurot, siis alates juulist väheneb see summa 6000 eurole. Lisaks rakendub see limiit kliendikohaselt ehk kehtib ühe kliendi kõikidele kontodele ja kaartidele ühiselt.

Kui senini saab pangaautomaadist sularaha välja võtta piiranguteta, siis juulist vaid 10 000 eurot kuus. Ka see piirang on klindikohane ehk rakendub kliendi kõikide kontode ning kaartide üleselt.

Smart-ID uuendamine pangakontoris hakkab senise 5 euro asemel maksma 10 eurot.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles