Alkoholimüüja Vene viinadest: osa kasumist läheb Ukraina toetuseks

Tarbija24
Copy
Amber Distribution Estonia veebipood.
Amber Distribution Estonia veebipood. Foto: Kuvatõmmis

Amber Distribution Estonia OÜ, mis müüb ka Venemaal toodetud kaupa, on rahvusvahelise alkoholitootja ja maaletooja Amber Beverage Groupi (ABG) tütarettevõte. ABG on sõja algusest saadik otsinud võimalusi, kuidas Ukrainat toetada, teatas ettevõte. 

Näiteks Moskovskaja Vodka kaubamärk ja selle omanik, rahvusvaheline alkoholitootja ja maaletooja Amber Beverage Group, toetab Ukraina elanikke sellega, et toob kõigis kolmes Balti riigis turule uue piiratud koguses toote, mille müügist saadud kasum annetatakse täielikult Ukraina rahva toetuseks. Uue toote etiketil on sõnum, mis kutsub üles rahule ja vabadusele. Enam kui 80 000 müüdud pudelist saadav kasum annetatakse usaldusväärsele heategevusalgatusele «Stand With Ukraine!», teatas ettevõte.

Amber Distribution Estonia müüb jätkuvalt Venemaal toodetud kaupa, mis on ostetud enne 24. veebruari ehk enne sõja algust, ning laojääkidest võib ettevõtte sõnul jätkuda veel aastaks, isegi kauemaks.

Sõja puhkedes saatsid jaekauplejad ja paljud edasimüüjad kauba ettevõtte lattu tagasi – nüüd on laos kümneid tuhandeid tooteid, mida tootjale tagastada ei saa. Kuna toodete eest on makstud ning tasutud on ka aktsiis, siis ei ole plaanis tooteid hävitada. 

«Oleme õnnetud olukorra pärast, kus tooteid on loksutatud veoautodes edasi-tagasi, tekitades sellega liigset saastet, selle asemel, et üheskoos kaubandusega jäägid realiseerida,» selgitas Amber Distribution Estonia tegevjuht Moi Vatsar. «Alates sõja algusest ei ole me teinud ühtegi lisatellimust nendele toodetele,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles